• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Dalej »
[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia

[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia
Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
krew
genetyka
zawód
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
25.11.2023, 23:23  ✶  

— Tak towarzyskich i pomocnych. Zaoszczędziłbym na chusteczkach. — Odpowiedział z wyraźnym rozbawieniem, które pobrzmiewało w jego głosie. W tym momencie oczywiście żartował. Nawet dla niego to było obrzydliwe i wolałby tego nie doświadczyć. Starał się zareagować, przestrzec swoją przyjaciółkę jednak stało się.

— Jestem Leon. — Podanie zdrobnienia swojego imienia, którym posługiwał się na co dzień, znacząco ułatwi hodowcy komunikowanie się z nim. Swoje pełne imię postrzegał jako zbyt pompatyczne. Dostrzegł w spojrzeniu swojej przyjaciółki mieszaninę podziwu i rozbawienia. Było to bardzo miłe być przez moment podziwianym przez kogoś, zwłaszcza przez ładną dziewczynę. Poczuł się mile połechtany. Posiadał wiedzę teoretyczną z wielu dziedzin, jednak nie wiedział wszystkiego. Zgłębienie całej wiedzy tego świata nie było możliwe.

— Można je przed tym jakoś powstrzymać? Wystarczy zamykać drzwi do łazienki czy nawet one ich nie powstrzymają? — Zapytał opiekuna tych uroczych stworzeń, który z pewnością musiał wiedzieć jak temu zapobiec. Było to istotne z tego względu, że chciał mieć takie zwierzątko. Zdobyte podczas tego spotkania z hodowcą informacje pozwolą mu się dobrze opiekować takim magicznym stworzeniem. — Nie miałbym serca zamknąć takiego zwierzaka w klatce na całe dnie, choć oczywiście dobrze ją posiadać... na wszelki wypadek, jak pan twierdzi. — Doskonale wiedział, że hodowle rządziły się swoimi prawami, jedynie mówił za siebie. Chciał wierzyć, że hodowca, z którym mają do czynienia, dba o dobrostan pufków zamiast troszczyć się wyłącznie o swój trzos.

Zachęcony gestem podążył za hodowcą. Po przekroczeniu progu przybudówki uderzył go w nozdrza ten charakterystyczny zapach: mokrego futerka, trocin i piżma. Stracił na znaczeniu, gdy jego uszu dobiegł ten słodki odgłos, świergotanie i piski. Rozglądając się po tym pomieszczeniu spoglądał na te boksy i przykryte kocami klatki.

— Jak wyglądają nowonarodzone pufki? Nie będziemy im przeszkadzać. — Zapytał hodowcę, który z pewnością posiadał taką wiedzę i był w stanie opisać młode pufki. Nie chciał denerwować tych stworzeń i stać się przyczyną takiej tragedii, dlatego nie nalegał na pokazanie ich. — Dokładnie jak szybko? Ile rodzi się młodych w jednym miocie? — Zadał mężczyźnie kolejne pytania.

Nie spodziewał się tego, że po otwarciu drzwi całe stado pufków wystrzeli ze swojego boksu i częściowo popędzi do zamkniętej na kłódkę łazienki. Zamkniętej na kłódkę. Oderwał od nich spojrzenie, czując jak po jego spodniach wspina się jeden pufek. Uroczy, różowy i całkiem duży, jak na swój gatunek. Czym cię karmili? Zaśmiał się w momencie, jak został strzelony językiem w policzek.

— To może zabiorę ją ze sobą. — Stwierdził niefrasobliwie, czasem cicho chichocząc kiedy języczek, nosek i futerko tego pufka łaskotało skórę jego twarzy. — Wydaje mi się, że masz adoratora. —  Dodał ostrożnie ujmując pufka w obie dłonie.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Leon Bletchley (2088), Olivia Quirke (2324)

Wiadomości w tym wątku
[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 05.11.2023, 18:34
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 11.11.2023, 04:24
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 11.11.2023, 19:05
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 20.11.2023, 23:56
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 21.11.2023, 11:20
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 25.11.2023, 23:23
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 26.11.2023, 10:12
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 05.01.2024, 20:54
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 18.01.2024, 09:58
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 23.01.2024, 15:48
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 24.01.2024, 10:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa