• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Bliskie Okolice Londynu v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła

Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła
Alexander Bell
And I can't let go when you still need saving.
krew
genetyka
zawód
Spokojny, uprzejmy, pomocny. Wysoki mężczyzna o atletycznej sylwetce, zazwyczaj ubrany w luźne, wielobarwne, bawełniane koszule. Miewa zarost na twarzy, zależny od stopnia zapracowania. Kiedy trzeba, potrafi zniewolić uśmiechem. Oczy i włosy brązowe.

The Overseer
29.12.2023, 15:54  ✶  
Starałem się ukryć fakt, że nieco mnie obecność, a bardziej może bardziej zachowanie, Flynna wybiła z rytmu. Odprowadziłem go wzrokiem, kiedy z Ancią zmierzał z powrotem w kierunku wozów, zapewne by naprawić drobne szkody. Tak, tak miało być dla niego lepiej, zajmie się tym, zabierze mu czas, uwolni od nadmiernego myślenia, a ja... Ja miałem też tu niemały ambaras do ogarnięcia.
- Owen, mamy na pace namiot. Gdyby prędkość była przekroczona, to byśmy lecieli, a nie jechali - zauważyłem spokojnie, wyraźnie zmęczony, na te jego plucie jadem. Prędkość to on miał przekraczaną dzień dnia, ale... nie to było tu istotne. Trzeba to było załątwić polubownie, by zmieścić się w czasie, a przede wszystkim nie ciągnąć za sobą jakiś spraw sądowych.
- Milo źle się wyraził. Mamy napięty grafik i zależy nam, żeby dotrzeć na miejsce docelowe w czas, przed zachodem słońca jeszcze rozłożyć połowę namiotów, stąd ten pośpiech, nieostrożność w jego słowach - wyjaśniłem, zerkając na drobną chwilę na Milo, żeby ostrożniej kłapał ozorem. Niezależnie od tego, jak spokojną i dobrą osobą była BUMowczyni, to jednak pozostawała przedstawicielką prawa, więc trzeba było działać ostrożnie. - Jak najbardziej zapraszamy na widowisko, zaraz nam ktoś tu podrzuci bilety dla pani i dla rodziny... - zaproponowałem, kiwając palcem na jednego ze stojących obok cyrkowców.
- Kierowca... się zestresował nietypową sytuacją. Jest świetnym kierowcą, ale wrażliwym człowiekiem - zacząłem, zastanawiając się, czy był w stanie cokolwiek teraz powiedzieć, żeby nie stracić panowania nad sobą...? I to rozmawiać z obcą osobą, w służbowym mundurze...? - Czy moglibyśmy zaproponować spotkanie w innym terminie, kiedy ochłonie? Nie chciałbym go dodatkowo stresować, poza tym zeznania Milo. Nawigował Jima z racji tego, że bardziej zna londyńskie ulice. Siedzieli ramię w ramię, a ja tuż obok, więc również jestem do pani dyspozycji, pani Bones] - zaproponowałem delikatnie, nie chcąc mówić za dużo. Jim miewał piekielnie trudną przeszłość. Nie chciałem mu przysparzać więcej kłopotów niż to warte.
- Zresztą, możemy również pokazać wnętrze pojazdu, bez problemu. Nie mamy nic do ukrycia - odparłem z lekkim uśmiechem, nawet nieco flirciarskim, wskazując drogę w jego kierunku. Miałem aby nadzieję, że Milo nie przetrzymywał tam żadnych używek ani niczego nielegalnego. Wielki namiot wciąż znajdował się na przyczepie i chwała, bo jednak bywał w układaniu bardziej niestabilny niż przy podnoszeniu autobus, szczególnie kiedy warunki atmosferyczne dokuczały naszej ciężkiej pracy. - Mam dokumenty, wszelkie specyfikacje w samochodzie. Całe kartony dokumentów, jeśli trzeba - dodałem też, mając nadzieję, że te papierki mogłyby ją zniechęcić do głębszego wchodzenia w tę sprawę. Mogliśmy się zająć innymi tematami, no nie? Bardziej przyjemnymi.

Powoli odpalam przewagę Kokieteria I.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Eutierria (150), Mavelle Bones (1606), The Bang (1767), The Edge (332), The Overseer (1797)

Wiadomości w tym wątku
Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez Eutierria - 11.12.2023, 02:38
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Bang - 13.12.2023, 11:16
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Overseer - 16.12.2023, 23:16
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Bang - 18.12.2023, 00:32
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Edge - 18.12.2023, 00:35
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez Mavelle Bones - 19.12.2023, 01:56
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Overseer - 19.12.2023, 23:57
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Bang - 22.12.2023, 08:53
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez Mavelle Bones - 25.12.2023, 17:36
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Overseer - 29.12.2023, 15:54
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Bang - 04.01.2024, 12:03
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez Mavelle Bones - 15.01.2024, 00:37
RE: Lato 1972, 28 czerwca - Pani Władzo, Błędny Rycerz zabłądził prosto pod nasze koła - przez The Overseer - 28.01.2024, 14:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa