• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie?

[06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie?
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
02.01.2024, 22:19  ✶  

– Kilka razy już słyszałam, że coś nam odebrano, więc… – odebrano. Znaczy, że zniknęło. Musieli to, czego zabrakło, zapełnić czymś innym, bo natura nie lubiła pustki i próżni, to, co stało się puste – napełnili. Czy to wtedy, kiedy… odwracała cykl. Myślała, że odzyskuje to, co utraciła, ale najwyraźniej zadziało się znacznie więcej i nie było to takie proste. – Skoro musieliśmy tę pustkę czymś wypełnić, by żyć, to jeśli to, co nas utrzymuje, zniknie… to to co najpierw utraciliśmy, nagle się pojawi? – jakoś jej się nie wydawało. Victoria aż przymknęła oczy i przetarła dłonią po twarzy, odsuwając na bok kosmyki ciemnych, prawie czarnych, falowanych włosów. Wyglądała na zmęczoną, bardzo zmęczoną…

Widać w niej było też trochę zawahania. Oraz tego, że tez nie wierzyła, ze wszystko się naprawi samo. Nie. Samo to się mogło tylko bardziej zepsuć, tak akurat działał świat.

– Tak między nami… Znam się trochę na nakromancji. Ale to za mało. Nie mam potrzebnej wiedzy. Ale wystarczająco, żeby wiedzieć, że to, co zostaje odebrane, to sobie samo nie wraca – z drugiej strony byli takim przypadkiem, że najwyraźniej wyszkolony w nekromancji człowiek też trochę krążył po omacku i stać się mogło cokolwiek, również coś kompletnie niespodziewanego. Oni byli przecież tym niespodziewanym.

– Kapłanka, z którą rozmawiałam, powiedziała się, że nie do końca rozumie, dlaczego Voldemort wybrał Beltane, a nie Samhain. Bo najwyraźniej Samhain nadaje się lepiej na wtargnięcie do Limbo. Z tego co ja zrozumiałam, to to, że raz granica jest cienka, a raz rozmyta, ma znaczenie i robi różnicę, ale nie mam zielonego pojęcia jaką – więc czy będą mieli powtórkę? Być może Voldemort już dostał, czego chciał. A może będzie mu  jeszcze mało.  Cokolwiek stamtąd zabrał, po cokolwiek mu to było – wyglądał na zadowolonego z siebie. A to, że według kapłanki, pomiędzy lutym a marcem nie urodzą się prawie żadne dzieci, bo Voldemort zaburzył energię i cykl, też nie napawało optymistycznie.

Ale możliwe, że nawet do tego nie doczekają…

– Do tej pory myślałam, że cokolwiek robili, miało to coś wspólnego z działaniami spirytystycznymi. Nie wiem, że jego dusza się gdzieś zagubiła w Limbo i musieli go wyciągać – guzik się na tym znała, ale tak to sobie wyobrażała. – Ale teraz zastanawiam się, czy Arcykapłanka pod nosem Ministerstwa nie uprawia nekromancji – niekoniecznie czarną magię od razu, ale… Westchnęła. – Daj znać, jak poszło. Jeśli trzeba będzie jakoś pomóc, to też daj znać.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mavelle Bones (1730), Victoria Lestrange (1716)

Wiadomości w tym wątku
[06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Victoria Lestrange - 12.12.2023, 23:29
RE: [06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Mavelle Bones - 14.12.2023, 21:20
RE: [06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Victoria Lestrange - 16.12.2023, 14:35
RE: [06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Mavelle Bones - 17.12.2023, 20:53
RE: [06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Victoria Lestrange - 17.12.2023, 23:49
RE: [06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Mavelle Bones - 25.12.2023, 17:37
RE: [06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Victoria Lestrange - 02.01.2024, 22:19
RE: [06.07.1972, Dom Victorii] Kiedy znajdziemy się na zakręcie, co z nami będzie? - przez Mavelle Bones - 08.01.2024, 00:55

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa