• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Dalej »
[04.07.1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence

[04.07.1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
09.01.2024, 23:01  ✶  

Może i rodzina Laurenca była zamożna. Każde z potomków tej rodziny wyrobiło sobie odpowiednią karierę. Na niektórych z nich, nałożono nacisk pracy w szpitalu, a inni poszli tam dobrowolnie, ponieważ odziedziczyli odpowiednie umiejętności i rozwijali się w kierunku magimedycyny. Co to za życie, będąc na czyimś utrzymaniu? Laurence nie miał tak dobrze, jakby to inni widzieli z boku. Ojciec czy babka mogliby mu zamrozić wpływ pieniędzy rodzinnych na jego konto, skoro podjął nieco inną decyzję w swojej karierze niż tego oczekiwali. Miał zostać ordynatorem, ale wolał iść do Ministerstwa. Z drugiej strony praktykowanie zawodu, pozwala pokazać, że coś się umie, jest się kimś i potrafi zarobić na siebie, oraz utrzymanie własnej rodziny. Jak już wspomniane też było, miał dziecko w drodze, oczekujące rozwiązania.

Lestrange by stwierdził, że nie ma czego mu zazdrościć. Ładnie wyglądało to wszystko z zewnątrz, ułożone życie i własny dom, to jednak wewnętrznie bywały problemy, o których się nikomu nie mówiło.

- Na razie czuje się dobrze. Jest pod opieką mojej koleżanki. Jeśli chodzi o imiona. Myśleliśmy nad tym. Chłopca chciałbym nazwać Louis. Zaś, jeżeli będzie dziewczynka, otrzymałaby imię Lukrecja.
Odpowiedział z lekkim uśmiechem na pierwszą część pytań. W głębi duszy chciał, aby to był chłopiec. Miałby spełniony obowiązek dziedzica. Jeżeli się nie uda, będą próbować dalej.
- Może czas napisać z pytaniem o spotkanie? Z tego co wiem, dobrze sobie radzi.
Zaproponował. Co ją powstrzymywało? Praca? Kursy? Możliwe. Ale parę godzin powinno udać się znaleźć na damskie ploteczki.

Zdążył udzielić odpowiedzi, to jednak do zaplanowanego wykładu widocznie nie dojdzie. Laurence zmarszczył brwi widząc małe zamieszanie przy rzutniku. Jeden z profesorów nawet podszedł do niego z przeprosinami. Lestrange przyjął do wiadomości, zapewniając, że nic się nie stało.

- Nie mam nic przeciwko. Możemy na początek udać się na kawę.
Zgodził się z jej propozycją. Wstał z miejsca, aby tym samym przepuścić koleżankę i skierowali się w stronę wyjścia z sali. Nie byli jedynymi osobami, które postanowiły także skorzystać z przerwy. Jako że pamiętał jeszcze co gdzie się znajduje, przewieszając torbę przez ramię, skierował do miejsca, gdzie przygotowywali kawę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Laurence Lestrange (1837), Lorraine Malfoy (3193)

Wiadomości w tym wątku
[04.07.1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Lorraine Malfoy - 20.09.2023, 18:07
RE: sierpień 1967, Lorraine i Laurence, O kapitanie, mój kapitanie! - przez Laurence Lestrange - 22.09.2023, 14:22
RE: [sierpień 1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Lorraine Malfoy - 06.11.2023, 06:48
RE: [sierpień 1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Laurence Lestrange - 09.01.2024, 23:01
RE: [sierpień 1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Lorraine Malfoy - 19.01.2024, 20:35
RE: [sierpień 1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Laurence Lestrange - 02.02.2024, 00:56
RE: [04.08.1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Lorraine Malfoy - 01.03.2024, 23:06
RE: [04.08.1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Laurence Lestrange - 09.05.2024, 11:23
RE: [04.07.1967] O kapitanie, mój kapitanie! | Lorraine i Laurence - przez Lorraine Malfoy - 23.08.2024, 20:46

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa