• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
[marzec 1972] Castiel & Heather

[marzec 1972] Castiel & Heather
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
23.11.2022, 16:03  ✶  

Heather raczej nie miewała problemów z bezpośredniością. Trochę jej ujmowało jedynie to, że tym razem to ona się kimś zainteresowała. Raczej była przyzwyczajona do tego, że to inni zabiegali o jej towarzystwo. Może właśnie to było w tym wszystkim najlepsze? Flint nie miał pojęcia o tym kim jest. Nie znał jej z pierwszych stron gazet, spojrzał na nią jak na zwyczajną dziewczynę, która była dotknięta klątwą. Bardzo rzadko miała możliwość nawiązania relacji w ten sposób, raczej wszyscy chcieli się z nią zadawać ze względu na jej sławę.

Uniosła głowę do góry, gdy usłyszała jego odpowiedź. Oczy jej się zaświeciły. Chciałby się ze mną spotkać. Dalsza część jego wypowiedzi i to zaplątanie nieco ją jednak rozczarowały. Nie tego się spodziewała, starała się przyjąć dobrą minę do złej gry. Oczywiście chodziło o pracę. Westchnęła ciężko.

- Tak, rozumiem, chciałbyś mnie poznać po to, żeby zobaczyć jak działa moja klątwa.- Zrozumiała o co mu chodzi, przynajmniej tak się jej wydawało. Zrozumiałe, że wtedy mógłby zobaczyć, jak zachowuje się w zależności od sytuacji i kiedy klątwa oddziałuje na nią najsilniej. Jej jednak nie chodziło o to, ale to było teraz mało istotne. Może podczas tych spotkań na stopie koleżeńskiej, będzie miała możliwość pokazać mu, o czym to ona myślała, kiedy zaproponowała mu nawiązanie trochę bliższej relacji. Heather nie zamierzała się poddawać, to było pewne.

- Wtedy mógłbyś zobaczyć, w których momentach przekraczam granice, może w jakiś sposób mnie uspokoić.- Było to jakieś rozwiązanie. Gdyby miała przy sobie osobę, która reagowałaby w momencie w którym zaczynają ją ponosić emocje, może nauczyłaby się wyczuwać granice.

- Nie mam nic przeciwko częstszym spotkaniom.- Rzekła jeszcze do niego. Liczyła, że może dzięki temu zobaczy w niej coś więcej niż klątwę. - Powinnam się chyba zainteresować tym tematem, inaczej pieniądze moich rodziców zostaną roztrwonione na pokrycie kosztów spowodowanych moją klątwą.- Oczywiście powinna w tym jeszcze ująć spotkania towarzyskie i alkohol, który jej fundowali, wolała jednak nie mówić tego na głos.

Najwyraźniej udało im się ustalić pewne kwestie, nie było powodu, aby Castiel nadal jej dzisiaj towarzyszył. - Jeśli będziesz się chciał spotkać, wyślij mi list, na pewno jesteś bardziej zapracowanym człowiekiem, ja się dostosuje.- Powiedziała jeszcze nim zamknęła za nim drzwi.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Castiel Flint (2318), Heather Wood (2303)

Wiadomości w tym wątku
[marzec 1972] Castiel & Heather - przez Castiel Flint - 11.11.2022, 14:18
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Heather Wood - 11.11.2022, 22:30
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Castiel Flint - 13.11.2022, 11:15
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Heather Wood - 14.11.2022, 00:34
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Castiel Flint - 14.11.2022, 20:17
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Heather Wood - 15.11.2022, 15:53
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Castiel Flint - 15.11.2022, 19:55
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Heather Wood - 15.11.2022, 23:51
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Castiel Flint - 17.11.2022, 18:38
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Heather Wood - 21.11.2022, 15:34
RE: [marzec 1972] Castiel & Heather - przez Castiel Flint - 22.11.2022, 21:30