• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia

[20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
20.01.2024, 21:09  ✶  

Oczywiście, że nastawił kieliszek dla błogosławionego przez wiele religii wina. Miał plan, aby całkowicie się upić i zapomnieć o troskach całego życia na tę jedną noc, ale wątpił, aby to się stało i to z pozytywnym efektem. Raczej spodziewał się, że upije się na smutno i zacznie płakać nad swoim straconym życiem. Trudno, Ambrosia miała pecha, że będzie musiała wysłuchiwać smutnych serenad do nieznanych bóstw i niezrozumiałych wyznań. Może Morpheus wypowie głosami przyszłości prawdziwą przepowiednię?

— Chciałabyś wiedzieć — zaśmiał się krótkim szczekiem, nieszczególnie wesołym. W rzeczywistości nie zdążył jeszcze zająć się tą sprawą w Departamencie Tajemnic, bo jego przełożony domykał kwestie Grecji i pozostały gadania nad dziedzictwem jasnowidzenia pośród przywiezionych szczątków Pytii, jakie udało się zabezpieczyć grupie magiarcheologów i Longbottomowi. Sama wielkość wykopalisk i znaleziska dotyczące przepowiedni, same przepowiednie spisane na magicznych zwojach i glinianych tabliczkach, sprawiały, że nie była to praca na pół roku, nie na miesiące, a lata. Nienawidził Grecji w tym momencie, pomimo bardzo ciepłych odczuć do tamtego miejsca ogólnie. Odskocznia od myślenia o wojnie, o doniesieniach o masakrach mugoli. Tylko szum fal i martwe wieszczki z zapomnianymi proroctwami.

— Nie. Stałem w świątyni Apolla, składałem dla niego ofiary podle tamtejszego rytuału, wciąż żywego, śpiewałem hymny i nie szepnął do mnie ani słowa. — Wypił znów wino, tym razem jednak zatrzymał się w połowie, aby wyrecytować: — Przewodniku muz, mistrzu łuczka światła, rozjaśnij drogę mej duszy, która snuje się przez życia labirynt. Witaj, Apollo, w Twoim boskim świetle prowadź, aby w mej duszy niech rozbrzmiewa pieśń piękna. Witaj, Apollo, Ty, który dajesz widzenie, aby twa jasność rozewrze moje oczy, abym ujrzał to, co zakryte!

Zanurzył palec w winie i pozwolił, aby czerwona kropla zawisła na jego opuszku palca wskazującego i spadła na podłogę, ofiarowana kapryśnemu bóstwu słońca, sztuki, przyszłości i medycyny. Jak na kogoś, kto nie pracował fizycznie, Morpheus miał dość długie dłonie, zwłaszcza palce. Idealne, aby tasować niewymiarowe talie tarota.

— Ostatnio czuję się, jakby zabrano mi wzrok i wyrwano język. Widzę, ale... Mam do siebie samego żal, że nie widzę dostatecznie mocno, daleko. Niewyraźnie. — Głos miał zrezygnowany i nawet jeżeli to nie do końca była prawda, tak właśnie widział samego siebie tego dnia, jako kogoś, kto urodził się do tego, aby być wieszczem, zrobił wszystko, aby jasnowidzieć i został ukarany klątwą ciemności.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Ambrosia McKinnon (3512), Morpheus Longbottom (2694)

Wiadomości w tym wątku
[20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Morpheus Longbottom - 08.01.2024, 13:29
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Ambrosia McKinnon - 08.01.2024, 15:51
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Morpheus Longbottom - 09.01.2024, 11:20
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Ambrosia McKinnon - 10.01.2024, 23:27
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Morpheus Longbottom - 11.01.2024, 21:18
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Ambrosia McKinnon - 19.01.2024, 19:32
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Morpheus Longbottom - 20.01.2024, 21:09
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Ambrosia McKinnon - 23.01.2024, 02:05
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Morpheus Longbottom - 30.01.2024, 00:10
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Ambrosia McKinnon - 07.02.2024, 03:55
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Morpheus Longbottom - 07.02.2024, 15:51
RE: [20 VI 1972, Ataraxia] Grief does not change you | Morpheus & Ambrosia - przez Ambrosia McKinnon - 12.02.2024, 03:37

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa