• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen

[22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
11.02.2024, 19:46  ✶  
Najwyraźniej Imogen miała to już dopracowane, że się przeprowadzamy. Chciałem to przemyśleć, przeanalizować wszelkie za i przeciw, a otrzymywałem od Imogen argument za argumentem, że przecież sobie poradzimy... Może miała rację, ale czy w innych miejscach, w innym domu czy mieszkaniu, nasze tajemnice również będą tak skrupulatnie strzeżone? Tak bezpieczne? Nie chciałem by ktoś obcy się kręcił wśród moich czarnomagicznych ksiąg i pewnych rzeczy - lśniącej, chłodnej maski oraz czarniejszej od samej nocy peleryny.
Wziąłem Beatrice na ręce. Nie podobało mi się, że Imogen zamierzała się wybrać do Aveliny, ale nie mogłem nic z tym zrobić, w żaden sposób temu zaradzić gdyż byłoby to zbyt podejrzane. Kto wie? Może ostatecznie zaniecha tym spacerom, szczególnie kiedy faktycznie napiszę oficjalny list do Paxton i dam jej go do wglądu? Miałem taką właśnie przeogromną nadzieję. Te noce spędzone z Aveliną na szkolnych korytarzach były tylko nasze. Nikogo innego.
- Oczywiście - odparłem jedynie odnośnie czytania listu do Aveliny, a potem zwróciłem się do Beatrice. - Moja mała śliczna Beatrice jadła truskawki? - zapytałem ją, jak gdyby mogła mi odpowiedzieć... Ale właśnie tak dzieci uczyły się słów, reagowania na nie. I pozwalały tym samym odwracać uwagę od trudnych tematów, kierując je ku niewinności i beztrosce. Niestety, nawet ta nie była w stanie trwać wiecznie, więc przysiadłem przy stole i napiłem się kawy, trzymając tą małą kruszynkę swoimi dłońmi, które jeszcze nie tak dawno temu zaciskały się na sercu pewnej młodej damy. Co tam zdrada w obliczu tego mroku, tych gasnących oczu, czanomagicznych sztuczek? Miałem niesamowity mętlik w głowie.
- Musisz coś wiedzieć, Imogen... Zanim się przeprowadzimy, zanim... podejmiemy tę decyzję, poszukamy odpowiedniego lokum... Musisz wiedzieć - stwierdziłem... niepewny? przerażony? nieco podniecony? Była w moim głosie pewna niepewność, strach, obawa. Imogen z pewnością zdawała sobie sprawę skąd się to brało. Wiecznie czułem się niedostatecznie dobry, niedoskonały, nieodpowiedni, a ostatnie rozmowy, które miałem okazję przeprowadzić z Ojcem, tylko to potwierdzały. Nie brało się to znikąd. Widziałem swoje błędy, słabości, ograniczenia w swoich umiejętnościach. Tak mnie to irytowało, a jednocześnie przerażało, że pewnego dnia ponownie będę niewystarczająco umiejętny, odpowiedni i stanie się coś, co zmaże z powierzchni ziemi mnie, Imogen albo nasze dzieciaki, że zniknie Vespera i Ulysses, ten dom, to wszystko, co miało dla mnie największą wartość. Nawet Avelina, ale o tym nie zamierzałem wspominać Imogen.
- Ostatnio dużo się dzieje, a ja czuję, że zostaję w tyle. Brakuje mi... tego czegoś, czego nie potrafię uchwycić, a jednocześnie... Sam nie wiem. Brzmię jak szaleniec - stwierdziłem zmieszany, nieco bawiąc Beatrice, kołysząc ją w swoich ramionach, bo musiała się przejąć mną, moimi emocjami, całą tą sytuacją. Pokręciłem głową, tuląc ją do siebie i podrygując. - Chcę was chronić, póki mogę. Chcę, żebyście byli bezpieczni, kiedy mnie zabraknie, bo mogłoby mnie tu równie dobrze już nie być - przyznałem czy wyznałem. Ciężko było stwierdzić. Serce waliło mi jak szalone, a obrazy z wczorajszej eskapady stawały się coraz bardziej wyraźnie. Te niebezpieczne oraz te, w których usilnie ściskałem dłoń Aveliny. Czy to, czy te pocałunki... Czy to była już zdrada? Czy jeszcze nie przekroczyłem tej paskudnej granicy? Zacisnąłem usta; zagryzłem wargi, bo Imogen na to nie zasługiwała. Na mnie, na bycie tu ze mną. Nie dość, że byłem zdradliwym gnojem, to jeszcze niemotą, panikarzem i osobą niegodną niewyobrażalnej mocy. Tak, w wciąż rozpamiętywałem ten późny wieczór, kiedy nie wstałem, gdy Czarny Pan zapraszał nas do siebie. Młodych, ambitnych, gotowych stanąć u swego boku. Ja ani drgnąłem, a teraz może byłbym kompletnie na innym poziomie. Zamiast tego wciąż znajdowałem się na dnie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Augustus Rookwood (3846), Imogen Rookwood (3153)

Wiadomości w tym wątku
[22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Imogen Rookwood - 19.01.2024, 00:15
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Augustus Rookwood - 19.01.2024, 23:16
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Imogen Rookwood - 21.01.2024, 00:51
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Augustus Rookwood - 21.01.2024, 16:09
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Imogen Rookwood - 24.01.2024, 22:33
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Augustus Rookwood - 27.01.2024, 01:24
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Imogen Rookwood - 04.02.2024, 01:31
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Augustus Rookwood - 11.02.2024, 19:46
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Imogen Rookwood - 12.02.2024, 00:18
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Augustus Rookwood - 20.02.2024, 22:36
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Imogen Rookwood - 21.02.2024, 00:59
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Augustus Rookwood - 25.02.2024, 17:25
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Imogen Rookwood - 18.03.2024, 00:10
RE: [22 czerwca] I love you just a little too much | Augustus & Imogen - przez Augustus Rookwood - 23.03.2024, 22:58

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa