• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu Podziemne Ścieżki v
1 2 Dalej »
[07.06.1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie?

[07.06.1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie?
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
17.02.2024, 02:56  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.02.2024, 02:57 przez Ambrosia McKinnon.)  
Rosie w pewien sposób fascynował fakt, jakim zagorzałym fanem krzyżówek był Stanley, biorąc pod uwagę fakt, jak momentami ubogie się jego słownictwo wydawało. No, może nie ubogie, ale była absolutnie przekonana, że po skończeniu edukacji nie przeczytał ze zrozumieniem ani jednego świstka papieru. Pewnie by jej to nawet nie przeszkadzało, gdyby nie to jak zacięty czasem bywał w bronieniu swojej własnej racji i nierozumieniu, jakby na złość specjalnie robił.

Oparła się o biurko, przyglądając mu się przez chwilę i wyraźnie zastanawiając nad tym co do niej powiedział, albo raczej, jak to często bywało w takich właśnie sytuacjach, czy to tak na poważnie.
- Obrzydlistwo - zakomunikowała w pierwszej kolejności, krzywiąc się przy tym zniesmaczona. - Mama raz mnie tak okropnie oszukała, bo nie tylko kompot można z niego zrobić i powiedziała, że mamy szarlotkę. I jak myślę sobie szarlotka, to nie wiem jak ty, ale to dla mnie jest tylko i wyłącznie z jabłkami, a tu widzisz, wcale tak nie jest, bo szarlotka to proszę ciebie jest typ ciasta podobno. No i wzięłam tej szarlotki i wiesz co? Ona nie była z jabłkami, tylko z tym obrzydliwym rabarbarem, myślałam że się popłaczę - tak naprawdę to się wtedy popłakała, bo nie była w stanie znieść tego poziomu zdrady, którego doświadczyła. Wypluła też potem to ciasto i nigdy więcej nie zaufała żadnej szarlotce.

- Złotym czym? - zmarszczyła brwi, ale kiedy wskazał jej świstek, zaraz porwała go w palce. Zanim jednak rozłożyła, przesunęła jakąś znajdującą się na krawędzi stertę papierów i przysiadła na biurku. - Ciekawe, czyli są spersonalizowane - pokiwała głową, nawet pod wrażeniem, bo ktoś musiał się nieźle napracować, żeby machnąć takie ulotki i to nie kopie jednej, a paru. - Patrz, ja mam takie - wyciągnęła w jego stronę własne egzemplarze, kładąc mu je przed nosem. - Jedna przyszła do mnie, a druga podobno do Otto. W sumie jak tak patrzę na tę twoją, to muszę przyznać, że nawet trochę pasuje. Głębina, co nie? Trochę dziwne, że lokal nawet się nie otworzył, a ktoś już cię straszy chrztem. Tylko nie akceptuj go od nikogo obcego.

she was a gentle
sort of horror
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Ambrosia McKinnon (2382), Stanley Andrew Borgin (2798)

Wiadomości w tym wątku
[07.06.1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Ambrosia McKinnon - 10.02.2024, 01:39
RE: [czerwiec 1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Stanley Andrew Borgin - 10.02.2024, 20:29
RE: [czerwiec 1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Ambrosia McKinnon - 17.02.2024, 02:56
RE: [czerwiec 1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Stanley Andrew Borgin - 17.02.2024, 14:47
RE: [czerwiec 1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Ambrosia McKinnon - 20.03.2024, 04:27
RE: [czerwiec 1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Stanley Andrew Borgin - 24.03.2024, 20:59
RE: [czerwiec 1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Ambrosia McKinnon - 09.04.2024, 18:41
RE: [czerwiec 1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Stanley Andrew Borgin - 13.04.2024, 23:43
RE: [07.06.1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Ambrosia McKinnon - 19.06.2024, 00:55
RE: [07.06.1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Stanley Andrew Borgin - 27.08.2024, 13:29
RE: [07.06.1972] Głębina | Dzień dobry, czy możemy porozmawiać o Jezusie? - przez Ambrosia McKinnon - 06.06.2025, 16:48

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa