01.12.2022, 04:57 ✶
Londyn, 28 kwietnia 1972r
Szanowny Panie Patil,
Postanowiłem się do Pana zwrócić, z racji pozytywnej relacji pomiędzy naszymi rodzinami oraz z powodu wykonywanego przez Pana zawodu.
W ostatnim czasie wszedłem w posiadanie abraksana o wątpliwym zdrowiu. Od wielu lat staram się odratowywać te zwierzęta na różnych akcjach charytatywnych i też w momentach, gdy po prostu jest ku temu okazja, więc zdaje sobie sprawę, że niektóre przypadki mogą być krytyczne bądź po prostu trudne. Niemniej, ze wszystkich medyków i magizoologów, którym dotychczas przyszło pracować z odratowanymi zwierzętami żaden nie był w stanie odpowiednio stwierdzić co jest nie tak z tym konkretnym okazem. Postanowiłem zaczerpnąć porady z zewnątrz, być może świeża perspektywa przyniesie odpowiednie rezultaty.
Rozumiem, jeżeli ma Pan dość napięty grafik, nie ukrywam jednak, że sprawa jest nagląca. Przechodząc do kwestii wynagrodzenia - kwota nie gra największej roli, zależy mi na dobrym zdrowiu zwierzęcia i na opinii eksperta.
Byłbym wdzięczny gdyby zdołał Pan znaleźć dla mnie trochę czasu w nadchodzących popołudniach, jeżeli o okres od poniedziałku do piątku chodzi, lub porankach, jeżeli mówimy o weekendach.
Z wyrazami szacunku,
Elliott Malfoy
“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦