• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus

[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
21.02.2024, 14:40  ✶  

Przez ostatnie dziesięć minut, Morpheus wpatrywał się w jedno z pustych płócien z dziwną intensywnością. To jest, mogła być dziwna dla Loretty, która dopiero zaznajamiała się z tym, że czarodziej pałał swojego rodzaju awersją do mrugania. Zawsze doskonale obecny w momencie, w pełni skupiony na rozmówcy, wydawał się nieco... bardziej niewyraźny, w bardzo dosłownym znaczeniu. Jego spojrzenie, w tym świetle doskonale czarnych oczu, wydawało się nieskupione i nieco niepokojące, jak u trupa. Jeszcze chwilę temu rzeczywiście trwał uziemiony w chwili, gdy nalewała trunku do jego szklanki, dwie kostki lodu, dwa palce wysokości, zgodnie z zasadami, które towarzyszyły ich życiom, odkąd wzięli pierwszy, bolesny oddech na świecie. Jego dłonie zawsze tchnęły nieco chłodem, ale nawet one nie były dość zimne, aby utrzymać lód w całości. Ten roztapiał się pod wpływem ciepła letniego wieczoru.

Wieszczył od wielu lat, ale nadal zdarzały się dni, kiedy świat odmawiał istnienia w linearnej rzeczywistości, zmuszając go do oglądania przyszłości w każdej z możliwych wersji, każdej decyzji, podejmowanej przez każdą kolejną osobę, a drzewo wyborów rosło, rozgałęziało się w jego czaszce. W tym dniu nie było nic specjalnego, ale z jakiegoś powodu, pewnie powinien spojrzeć w gwiazdy. Nie chciał patrzeć w gwiazdy, dlatego patrzył na Lorettę. Przynajmniej tam padał jego wzrok pierwsze kilka minut, by później przesunąć je bardzo nienaturalnym ruchem na płótno.

Mrugnął, gdy kieliszek stuknął o blat. Loretta sprawiała, że jego umysł płonął. Jeszcze nie potrafił stwierdzić, czy to dobrze. Raczej nie. Ostatni raz, gdy tak się działo... To było dawno temu i nie chciał tego powtarzać. Złamane serce boli zbyt mocno.

— Twój turpizm staje się coraz bardziej monotonny. Nudny. — zawyrokował głosem odległym, wiedzącym, w jaki sposób chciała zagospodarować płótno, które przykuło jego wzrok, możliwie nawet jeszcze nim sama podjęła decyzję, co z nim zrobić. Czas był kurzem, który Morpheus wbijał w powietrze mrugnięciem i spośród miliardów cząstek złotego pyłku zniszczenia, część osiadała na nim, a on wyczytywał z nich, co nadejdzie, zupełnie jak płyta w gramofonie, która pęka po jednym użyciu.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Loretta Lestrange (1396), Morpheus Longbottom (1542)

Wiadomości w tym wątku
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 20.02.2024, 19:31
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 21.02.2024, 14:40
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 21.02.2024, 20:28
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 22.02.2024, 19:07
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 27.02.2024, 12:47
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 29.02.2024, 15:29
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 01.03.2024, 17:10
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 23.10.2024, 21:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa