• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna Dziurawy Kocioł v
« Wstecz 1 2
[wiosna, 3.03.1972] Jęcząca Marta || S. Cresswell & F. Slughorn

[wiosna, 3.03.1972] Jęcząca Marta || S. Cresswell & F. Slughorn
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
06.12.2022, 08:18  ✶  
Pierwszym, co Fernah mogła zobaczyć, była pustka za dębową ladą. Obecność Silasa zdradzało tylko jego krzątanie się w poszukiwaniu czegoś, przy czym nie darował sobie ani sekundy narzekania pod nosem na pogodę, na sytuację jego ulubionej drużyny sportowej, na wymiar swojego etatu, na głód na świecie...

- Mam! Maaaam! - Zawył, podnosząc się do góry, a zaraz po tym przygrsmocił łbem o deskę, która znajdowała się do tej pory nad jego głową. - Jezu Chryste, ałaaaaa... - pisnął wręcz, łapiąc się za skroń, a potem spojrzał na pannę Slughorn. - Cześć Fernah, dobrze cię widzieć - przywitał się od razu, ze skwaszoną miną, ale oczywistym było, że powodem nie była obecność kobiety, a promieniujący ból. - Zaraz do ciebie przyjdę, tylko... - wysunął się zza lady, ruszając w stronę jednego ze stolików - pani Binggs, znalazłem pani ulubiony kubek. - Rozmawiał ze staruszką jeszcze chwilę, przelewając jej napój z normalnej szklanki do ceramicznego naczynia z bałwankiem. Najwyraźniej nie wszyscy poczuli jeszcze wiosnę. Kiedy odchodził, staruszka spojrzała na niego z wdzięcznością i zadowoleniem. On jednak był już całkowicie skupiony na Paprotce.

- Mam się wspaniale, może z wyjątkiem tego, że przygrzmociłem o ten blat tak, jak szukająca Harpii o pętlę. U ciebie wszystko dobrze? Co ci podać? Mamy na kuchni takie cieplutkie ciasto faszerowane warzywami, polecam do niego kubek herbaty i uśmiech barmana. - To powiedziawszy uniósł w górę jedną z brwi, uśmiechając się przy tym dziwacznie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (504), Fernah Slughorn (769)

Wiadomości w tym wątku
[wiosna, 3.03.1972] Jęcząca Marta || S. Cresswell & F. Slughorn - przez Fernah Slughorn - 15.11.2022, 01:48
RE: [wiosna, 3.03.1972] Jęcząca Marta || S. Cresswell & F. Slughorn - przez Bard Beedle - 06.12.2022, 08:18
RE: [wiosna, 3.03.1972] Jęcząca Marta || S. Cresswell & F. Slughorn - przez Fernah Slughorn - 17.12.2022, 22:55
RE: [wiosna, 3.03.1972] Jęcząca Marta || S. Cresswell & F. Slughorn - przez Bard Beedle - 21.12.2022, 15:34
RE: [wiosna, 3.03.1972] Jęcząca Marta || S. Cresswell & F. Slughorn - przez Fernah Slughorn - 21.12.2022, 16:25

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa