• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[20.06.1972 wieczór|rynek Doliny Godryka] Bez ludzi i raj się znudzi

[20.06.1972 wieczór|rynek Doliny Godryka] Bez ludzi i raj się znudzi
Wieszczka
Our hearts will share the same shelter, we share a place under the same sun
krew
genetyka
zawód
Splątana kaskada loków barwy świeżo ściętych łanów zboża okrywa całunem drobne ramiona, umykając końcami nad linią pasa, na ogół wieńczona przez barwne kokardy. Otula miękko dziecięcą, odrobinę pyzatą buzię upstrzoną siateczką piegów, której epicentrum są jasno-błękitne, przenikliwe tęczówki. Usta wykrojone, bladoróżowe, drgają nieustannie w przyjemnym dla oka uśmiechu. Chód ma energiczny i dziarski, głos chrypliwie melodyjny, ubiór klasycznie kobiecy, acz niewyzywający. Złote pantofelki wzbijają w przestrzeń migotliwy kurz, czyniąc ją kobietą wzrostu średniego, jednak o aparycji chuderlawej.

Effimery Trelawney
28.02.2024, 18:57  ✶  

Lukrowane promienie słońca igrały z alabastrem jej skóry, z bielą nieskazitelną sukienki ażurem umykającej nad kolanem, z jasnymi, błękitnymi oczami, w których szalały obfite w pioruny burze, aby po chwili przejść w niezachwianą stateczność spokojnej toni morskiej; błękit nieba zamknięty w jednym, krótkim wzroku, po którym szybowała biała wata cukrowa.

Letnia pora obfitowała w zieleń listowia i barwne elegie kwiatów, którym wtórowały świerszcze, igrając w gęstwinach traw. Jej stosunek do pory ciepłej, sennie bezsennej, pozostawał skrajnie romantyczny do tej pory; wiedziała, że wówczas dzieją się rzeczy magiczne i obfitujące w piękno i to nie świąteczna jemioła wprawia w miłosny nastrój – to gęstwiny zielonych traw, kojący szum drzew podrygujących pod władaniem wiatru, milczące, acz tchnące błękitem niebo sprowadzały istnie urokliwą atmosferę. Może gdyby nie była tak egzaltowaną romantyczką, może wówczas spozierałaby ze swojej postury elfa ze zgoła inną, lepką pragmatycznością.

Uśmiechnęła się niepewnie, drżącymi kącikami ust.

– Effimery – rozjaśniła, błyskając perłami zębów.

Wypuść tchnienie z moich płuc i powiedz mi jedno; to, co niezachwiane. Dlaczego niebo budzi się do życia o poranku i dlaczego ustępuje tronu nocy. Dlaczego moje uczucia są tak miękkie i kowalne w obróbce, dlaczego cierpię w imię miłości wieczystej i dlaczego moje serce jest tak skłonne do podrygów. Poznaj mnie i zdradź mi.

– Ach, kuzyn wysłał mnie na wakacje do rodziny w Dolinie Godryka. Lubię tu przychodzić wieczorami, latem są miłe jarmarki. Można odetchnąć prawdziwie letnim powietrzem, nie to co w Londynie. Dziwne, że jeszcze się nie spotkaliśmy – chadzam polanami dosyć regularnie, lubię otoczenie natury. Pańskie też lubię, oczywiście – dodała, pesząc się odrobinę. – Wino lubię białe – odparła, zmieniając temat.

Poszła za Samuelem do jednego ze straganów, opierając się bokiem o blat.

– Nie mam szczęścia do miłości – rzekła, myślami odbiegając do tych wszystkich chłopców, którzy łamali jej serce – Louvain, Theodore, Billy… można było utworzyć z ich sumy całą wartką rzekę życiowych rozczarowań i niepowodzeń.

– A pan? – zabrzmiała pytaniem.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Effimery Trelawney (696), Samuel McGonagall (978)

Wiadomości w tym wątku
[20.06.1972 wieczór|rynek Doliny Godryka] Bez ludzi i raj się znudzi - przez Samuel McGonagall - 17.02.2024, 21:24
RE: [20.06.1972 wieczór|rynek Doliny Godryka] Bez ludzi i raj się znudzi - przez Effimery Trelawney - 18.02.2024, 11:40
RE: [20.06.1972 wieczór|rynek Doliny Godryka] Bez ludzi i raj się znudzi - przez Samuel McGonagall - 18.02.2024, 21:39
RE: [20.06.1972 wieczór|rynek Doliny Godryka] Bez ludzi i raj się znudzi - przez Effimery Trelawney - 28.02.2024, 18:57
RE: [20.06.1972 wieczór|rynek Doliny Godryka] Bez ludzi i raj się znudzi - przez Samuel McGonagall - 28.02.2024, 19:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa