• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris

[Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris
Widmo
krew
genetyka
zawód
Brązowowłosy i niebieskooki mężczyzna, wyróżniający się z tłumu przede wszystkim za sprawą swojego wzrostu. Niewielka domieszka krwi olbrzymów sprawiła, że osiągnął nieco ponad 2 metry wzrostu. Łatwo z niego czytać, w przypadku Theona emocje praktycznie zawsze są wypisane na twarzy. Nie stara się z nimi kryć. Często można go spotkać z papierosem w ręku bądź wyczuć specyficzny zapach, niekiedy lekko dominujący nad pozostałymi.

Theon Travers
06.03.2024, 06:25  ✶  

Był parszywym okazem. Na Merlina! Nawet nie musiała mu tego w tej chwili mówić. Doskonale zdawał sobie z tego faktu sprawę. Był świadomy, że zjebał po całości. A jakby tego jeszcze było mało... po raz pierwszy w życiu chciał tego rodzaju błąd naprawić. Pierwszy raz zależało mu na kimś tak bardzo, żeby podjąć się działań; żeby przeprosić; żeby starać się o tę cholerną drugą szanse. Tylko czy na coś takiego zasługiwał?

O tym musiała już zdecydować ona sam. Sama Lycoris.

- Będę jutro. - nie tłumaczył się, nie przepraszał ponownie, nie przeciągał tego spotkania, tej rozmowy. Zastosował się do polecenia. Opuścił pomieszczenie. Lot na księżyc nie był w tym momencie czymś, co znajdywało się w jego planach. I raczej nie chciał teraz na siłę wciskać go do kalendarza. Tego kalendarza, który już i tak wypchany był po brzegi.

21 czerwca

Wrócił. Pojawił się tak jak obiecał. Tak jak ona mu kazała. Zamierzał skorzystać z tej szansy. Jednej jedynej. Ostatniej? Nie miało to miejsca z samego rana, choć coś ciągnęło go do tej części Ministerstwa, odkąd tylko znalazł się w budynku. Nie. Odczekał. Pierwsza godzina, druga, trzecia. Wreszcie nadeszła pora na przerwę. I właśnie wtedy ze swojego piętra ruszył na te, gdzie swoje królestwo miała Lycoris. Wcześniej zaopatrzył się w dwie kawy oraz pudełko z brownie. W okolicy ministerstwa była całkiem niezła kawiarenka, oferowali prawdziwe cuda. Postanowił z tego skorzystać.

Ostrożnie otworzył drzwi, starając się niczego nie wypuścić z rąk. Wszedł do środka bez pukania. Była tutaj? Rozejrzał się po pomieszczeniu. Pierwszy dobry znak - nie było Cynthii. Mieli dzięki temu ciut więcej swobody. Pozwolił sobie zrobić kilka kolejnych kroków. Zbliżyć się do jakiegoś stolika, częściowo zajętego przez papiery. Formularze? Położył tam i ciastka, i dwa kubki z wciąż gorącą kawą.

- Jak kazałaś. Rozważałem jeszcze przyniesienie tysiąca róż, ale to mogłoby ściągnąć na nas uwagę. - zamiast przywitać się, po prostu przeszedł do tematu. Przy okazji nawiązując też do tego co kiedyś powiedział. Nie na poważnie, ale przecież padło pod jej adresem. Wtedy w kwietniu. W tej eleganckiej restauracji, do której kompletnie nie pasowali. I pewnym było, że pasować nie będą nigdy. Ot, nie byli takimi ludźmi, nawet jeśli chcieli sprawiać pozory. - Pozostaje więc nadzieja, że zaakceptujesz kawę i brownie.

Dlaczego on zawsze przynosił akurat ciastka? Babeczki? Inne słodkości? Może z tego względu, że sam miał do tego słabość i tylko szukał pretekstu, żeby zakupić kolejne. I jeszcze następne. Jeszcze więcej.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Lycoris Black (1970), Theon Travers (2300)

Wiadomości w tym wątku
[Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 13.12.2023, 23:11
RE: [12 czerwca 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 14.12.2023, 17:52
RE: [czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 26.12.2023, 00:51
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 07.02.2024, 15:25
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 12.02.2024, 14:59
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 17.02.2024, 16:05
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 18.02.2024, 18:19
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 28.02.2024, 20:39
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 06.03.2024, 06:25

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa