• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 11 Dalej »
[16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine

[16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
09.03.2024, 23:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.03.2024, 23:28 przez Geraldine Greengrass-Yaxley.)  

- To najważniejsze, że jedzenie było w porządku. - Odparła z uśmiechem na twarzy, Ger lubiła dobrze zjeść, chociaż najczęściej żywiła się konserwami, bo nie potrafiła gotować, a nie miała czasu, aby chodzić do restauracji. - Karoce są zajebiste, wiesz, w ogóle chciałabym się nauczyć jeździć konno, taka moja chwilowa fanaberia, ciekawe, czy mogłabym wtedy zrobić prawko na karocę, nigdy się nie interesowałam tematem. - Od jakiegoś czasu chodziła za nią chęć nauczenia się tej tajemnej sztuki. Mogłaby konno poruszać się po lasach, kupienie konia nie było w jej przypadku praktycznie żadnym wydatkiem, musiała tylko znaleźć sobie jakiegoś nauczyciela i odrobinę czasu, aby zacząć brać regularne lekcje.

- Zgadzam się z tobą, ale mam wrażenie, że wiele osób myśli inaczej. Wiesz, z racji na to, że bywam w różnych miejscach spotykałam się naprawdę ze skrajnymi reakcjami. Często patrzyli na mnie z pogardą tylko przez to, że jestem kobietą i nie mam kutasa między nogami, jakby to miało cokolwiek wspólnego z tym w jaki sposób trzymam kuszę. Na całe szczęście mam świadomość, że jestem dobra, ktoś inny mógłby się zniechęcić, ale mój stary zawsze powtarzał, że mam talent i nie mogę go zmarnować. - Była ojcu za to niesamowicie wdzięczna, bo gdyby nie on, to pewnie nigdy nie odważyłaby się podążać tą ścieżką, wspierał ją od maleńkości. Widział w niej potencjał, zapewne dlatego, że urodziła się w rodzinie łowców, genów nie da się oszukać, jednak matka zawsze miała do tego sceptyczne nastawienie i próbowała ukierunkować ją w inny sposób, na całe szczęście Gerard miał ostatnie zdanie i widział w niej swojego następcę. - To jest chyba zakorzenione gdzieś głęboko, jak te zjebane poglądy na temat czystości krwi. - Miała wrażenie, że próbowali w ten sposób podbudować wyższość swojej płci nad kobietami. Wkurwiało ją to niesamowicie, ale z Ger była wojująca feministka i mogłaby o tym opowiadać godzinami.

Nie uważała że płeć definiowała sposób zachowania, sama zresztą zachowywała się bardziej jak facet, także nie widziała w tym żadnych powiązań. Ludzie byli różni, bez względu na to, w jakiej postaci się urodzili i tyle.

- Polecam się na przyszłość. - Wyszczerzyła się do niego zadowolona. - Dlatego tego nie rozumiem, jak można ciągle podniecać się tym samym? To jest NUDNEEEEE - Starała się mówić cicho, aby nie zwracać na ich lożę szyderców niepotrzebnej uwagi.

- Już to gdzieś słyszałeś? - No, to było kolejne potwierdzenie ich słuch, czyżby korzystali z dialogów użytych gdzieś wcześniej? Myśleli, że nikt nie zauważy. Na Yaxley zdecydowanie nie robiło to wrażenia. Nie miała pojęcia, skąd Erik to wszystko wiedział, wolała też w to nie wnikać.

- Nie sądzę, aby kolejnym użytym dialogiem było, czy masz kurwa jakiś problem, a to jedyne, na co mnie stać w tej chwili. - Bardzo rzadko zapamiętywała jakieś piękne przesłania, nie miała do tego głowy, w przeciwieństwie do swojego towarzysza.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Erik Longbottom (5307), Geraldine Greengrass-Yaxley (4558)

Wiadomości w tym wątku
[16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 28.02.2024, 02:14
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 28.02.2024, 10:29
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 01.03.2024, 23:41
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 02.03.2024, 22:33
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 05.03.2024, 00:42
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 05.03.2024, 13:38
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 06.03.2024, 00:32
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 06.03.2024, 13:21
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 07.03.2024, 01:06
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 07.03.2024, 10:21
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 09.03.2024, 22:16
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 09.03.2024, 23:27
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 10.03.2024, 16:51
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 10.03.2024, 17:50
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 10.03.2024, 18:39
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 10.03.2024, 23:48
RE: [16/06/1972] this theatre of memories and thoughts || erik & geraldine - przez Erik Longbottom - 11.03.2024, 01:33

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa