• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 8 Dalej »
Lycoris Black

Lycoris Black
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
11.12.2022, 15:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.09.2024, 02:31 przez Baba Jaga.)  

Skrytka bankowa

Łącznie zdobytychDo wykorzystania
PD PD

[+]Bonusy
brak

[+]Przedmioty
brak

Wiosna 1972

Moje życie nie było nigdy wykwintne ani wyuczone; nigdy nie dygałam przykładnie i nigdy nie oferowałam kurtuazji podszytej fałszem – wiosna jednak przeszła samą siebie. Nigdy bym nie pomyślała, że moje serce się ku komuś skłoni, a jednak – w dodatku ku wybitnie złej osobie. Moje życie było objęte w całości pracą, co za tym idzie – trupami. Miałam okazję ku większym eksploracjom, gdyż tegoroczna pora wiosenna przyniosła nam ogrom tragedii – nie żałuję nikogo, faktem jest jednak, że miałam dużo pracy. Pojawiałam się tu i tam, głównie na Nokturnie i głównie w szemranym towarzystwie; nikt jednak nie spodziewał się po mnie czegoś innego, czyż nie?

[+]Dokonania fabularne
♦ Wzdłuż wiosennego kwartału, pięła się prężnie po szczeblach koronerskiej kariery; szkoliła pod swoimi skrzydłami Cynthię Flint, która pod jej czujnym okiem nabierała w sztuce lege artis niebywałej wprawy, stanowiąc jedną z jej lepszych stażystek.
♦Nieomal utonęła, topiona przez syreny buszujące w stawie, do którego nieopatrznie wpadła – uratowana przez Theona, odkryła większą nić porozumienia z mężczyzną, niż dotychczasowo, rozwinął się między nimi tlony przez lata romans, który skończył się niefortunnie dla Lycoris, a niefortunność zawarła się w osobie Stelli, z którą Theon dopełnił rytuału miłosnego podczas Beltane.
♦ O złamanym sercu, stała się nieomal jeszcze większą, bo tym razem sfrustrowaną zołzą – Traversa z kolei widzieć już nie chce.
♦ Przez mnogość miesięcy pielęgnowała także dar jasnowidzenia, poprzez niewybiórcze spotkania z Vakelem Dolohovem, w którego cieniu rosła, wykorzystując swój talent coraz szerzej.
♦ Pomagała Perseusowi, swojemu najdroższemu bratu, stanąć na nogi po rozstaniu z żoną, co udowodniło, że posiada strzępy ludzkich uczuć i odruchów.
♦ Zatapiała się coraz silniej w ramionach laudanum, uzależnienie traktując jak swoją osobistą kochankę, która pozwala odejść od meandrów życia; karmiła się także hazardem, grała w szachy – wszystko dla sportu.

[+]Rozliczenia
Osiągnęła literalne szambo, poprzez coraz silniejsze popadanie w uzależnienia, wyniszczające ją od zewnątrz; poza kwestiami personalnymi i prywatnymi, objęła posadę głównego koronera, czas swój poświęcając na szkolenie w tej materii Cynthii. Zacieśniała koneksje z pracownikami Ministerstwa – z woli własnej lub przymuszonej – wychodząc ze swojej nory, otwierając się odrobinę na innych ludzi. Ma w sobie mnóstwo złości wobec Theona; ogólnie bywa rozeźlona ostatnimi czasy, nie wpływa to jednak na profesjonalizm, którym cechuje się w pracy.

ŹródłoZmiany w PD
12.11.22 - Utworzenie Karty Postaci1000
12.11.22 - Początkowe wydatki-1000
13.02.23 - Nobby Leach powinien gryźć piach30
29.04.24 - Rozliczenie wiosny 1972200
— Link do spisu sesji —

Lato 1972

Kwartał w trakcie

[+]Dokonania fabularne

[+]Rozliczenia

ŹródłoZmiany w PD
— Link do spisu sesji —