• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 11 Dalej »
[7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości

[7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
11.03.2024, 15:55  ✶  
Jej cierpliwość nie miała tu znaczenia, bo Dolohov nie miał najmniejszego zamiaru tej cierpliwości wykorzystać. Sam fakt, że nie miał wszystkiego pod ręką i nikt mu tego pod rękę nie mógł podać, był dla niego bardzo frustrujący - należał do tych osób, które nie chodziły z miejsca na miejsce, tylko biegały. Funkcjonował w wiecznej manii, wiecznie pobudzony, potrzebował załatwiać takie rzeczy szybko i nieszczególnie lubił marnować cudzy czas, bo własny czas uważał za coś na wagę złota. Miał tu jeszcze tyle do zrobienia, a lata mijały nieubłaganie, ostatnich sześć pod wpływem specyfików Annaleigh mignęły mu przed twarzą jak za pstryknięciem palca - kiedy docierało do niego w jak czarnej był dupie ze wszystkimi badaniami jakie miał w planach, każda sekunda wydawała się być na wagę złota, ale on nie żył tylko badaniami. Żył wieloma aspektami swojej kariery, potrzebował tego wszystkiego jak powietrza. Takich spraw też - ucieszyłby się z tego, że Longbottom mimo wszystko wybrała akurat jego gabinet do zapoznania się z detalami tejże sprawy, gdyby nie...

No właśnie, gdyby nie to w jaki sposób ją rozwiązał.

Nawet nie uraczył jej skinięciem głowy w odpowiedzi na to idiotyczne „chciał żebyśmy ją znaleźli” no bo to przecież była oczywista oczywistość. Nic w tym ciekawego nie było, więc na początku nie planował nawet otwierać ust, ale skoro ta oczywista oczywistość wybrzmiała i została doprawiona dalszą częścią wypowiedzi...

- Oczywiście, że chciał aby ktoś to znalazł - zaczął więc, bardzo spokojnym jak na niego głosem - nie gwiazdorzył teraz, lecz zwyczajnie opowiadał o tym w jaki sposób postrzega tę sytuację. - I zastosował odpowiedni komunikat. Dobrze nadany komunikat dostosowany jest do odbiorcy, on tych odbiorców zawęził sobie do grona osób, które będą potrafiły rozwiązać jego zagadki i zapewne chce się bawić z Brygadą dłużej niż przez dwie, ale... Ten popis absolutnego braku kreatywności każe mi zakładać, że nie wpadnie nagle na coś oryginalnego, nawet kiedy silę się na chociaż odrobinę wiary. - Tak naprawdę, to nie wierzył w niego ani trochę. Generalnie nie był człowiekiem miłym ani wyrozumiałym, a kiedy ktoś przedstawił mu się z takiej perspektywy... Ani to ciekawe, ani mądre, chociaż przez tych kilka sekund, kiedy brał to za zabieg okoliczności, faktycznie uśmiechnął się na wspomnienie swojego dawnego nauczyciela... - Książka, jaką pannie przekazałem, niewątpliwie posłużyła tutaj jako źródło. Chyba nigdy żeśmy jej nie dodrukowali, ale egzemplarze znajdą się pewnie w bibliotece Parkinsonów, więc zawężenie tego do ilości osób... - pokręcił głową - to niszowa pozycja, ale podpisana moim nazwiskiem. Nie przyda się tutaj żadna wiedza o symbolach i wróżbiarstwie sama w sobie, tylko wysoko rozwinięta percepcja, zdolność do powiązania ze sobą rzeczy nieoczywistych, ale nie w sposób, w jaki robi to synektyka chociażby, to jest bardziej - dostosuj komunikat do odbiorcy... - jakby wzięła panna gliniany garnek, rozbiła go o schodki, a później rozbiła tam jeszcze kilka bardzo podobnych garnków i z tych odłamków próbowała poskładać tylko ten pierwszy. Tak, to jest trudne, wielu powiedziałoby, że niemożliwe. - Ale z nim wszystko byłoby możliwe. - To odważne założenie - ale on lubił odważne założenia i z odważnych założeń słynął - ale moim zdaniem ktoś zostawiał te ślady, bo chciał trafić na kogoś, kto też skojarzy ją z tym dziełem. Podążając tą ścieżką trafiłaby więc panna prosto do paszczy lwa. - Ale to się nie zdarzy. - Zapytałem o to kto pannie przekazał, bo od osób zaangażowanych w sprawę rozpocząłbym poszukiwania. Ktoś taki chciałby pewnie obserwować wasze starania z pierwszego rzędu.

with all due respect, which is none
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2898), Vakel Dolohov (3385)

Wiadomości w tym wątku
[7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 16.10.2023, 11:12
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 16.10.2023, 17:50
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 16.10.2023, 18:09
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 03.01.2024, 11:54
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 15.01.2024, 19:58
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 19.02.2024, 02:44
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 19.02.2024, 21:24
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 19.02.2024, 23:45
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 20.02.2024, 12:07
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 11.03.2024, 15:55
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 12.03.2024, 17:13
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 05.04.2024, 19:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa