18.03.2024, 01:01 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.08.2024, 08:51 przez Lorraine Malfoy.)
—03/07/1972—
List został wysłany po spotkaniu ze Staszkiem, w trakcie którego Lorraine dowiaduje się... Różnych rzeczy.
Do wiadomości dołączono "list gończy" z wizerunkiem Stanleya Borgina, tylko nie taki, jaki myślisz drogi czytelniku: do kartki papieru przyklejono zdjęcie małego Staszka z hogwarckich roczników i podpisano "POSZUKIWANY".
Londyn, 03.07.1972
Moja kochana Rosie,
Wiem, że i tak nieustannie zanudzam Cię listami - nie pierwszy raz muszę przyznać, że źle znoszę Twoją nieobecność, brakuje mi kogoś rozsądnego u boku - ale akurat ta wiadomość będzie krótka.
Sprawy się troszeczkę skomplikowały i za Stanleyem wysłano list gończy. Nie, wbrew pozorom nie chodzi o przemyt wódki ogórkowej, ale to sama się przekonasz, jak już wrócisz i porozmawiamy. Wysyłam Ci na pamiątkę podobiznę naszego drogiego przyjaciela, bo moim skromnym zdaniem wyszedł na swoim PIERWSZYM(!) liście gończym szalenie dobrze.
NO POPATRZ NA TEN DUMNY PODBRÓDEK! Te włosy, ten nos, ta charyzma! Nawet nie wiesz, ile czasu zajęło mi szukanie tego zdjęcia.
A wydaje się, że jeszcze wczoraj kupował u mnie ognistą i trzepotał rzęsami, coby mu nie policzyć za dużo za cło.
Poza tym jest spokojnie. Czy Twoja podróż przebiega zgodnie z oczekiwaniami? Proszę, odpisuj szybciej na moje listy, martwię się o Ciebie, nie daj się uwieść i porwać żadnemu Cyganowi, potrzujemy Ciebie tutaj!!
Bezczelnie napiszę: całuski,
Lorraine