• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac

[15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
23.03.2024, 22:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.10.2024, 22:53 przez Król Likaon.)  
adnotacja moderatora
Rozliczono osiągnięcie - Isaac Bagshot - Piszę więc jestem
Rozliczono - Morpheus Longbottom - osiągnięcie Badacz Tajemnic I

Kolejny nudny dzień w Ministerstwie Magii! Isaac był dzisiaj wyjątkowo nieszczęśliwy. Od siedzenia bolał go tyłek, a w domu czekała sterta gazet do przejrzenia! Notatki się same nie zrobią, a książka sama nie napiszę! Jak żyć? Miał ochotę skrócić sobie zmianę i pójść do pubu na przeciwko żeby napić się ognistej. Pracowała tam dosyć ładna barmanka. Niestety zamężna, więc Isaac nie miał zamiaru jej podrywać, jednak co se popatrzy to jego, prawda?
Z nudów dość często wychodził na papierosa i obserwował żyjątka wędrujące po ścianie budynku Ministerstwa. Wyszukał oczami ładnego, dorodnego żuka i zaczął się w niego wpatrywać. Zapalił papierosa i miał zamiar delektować się nim w ciszy, kiedy jednak ktoś wyłonił się z wrót “Smutku i Rozpaczy”. Właśnie tak miał w zwyczaju nazywać w myślach to miejsce.
-Nie uważa pan, że życie tego żuka jest o wiele ciekawsze niż tych wszystkich ludzi w Ministerstwie? - Wskazał papierosem na żyjątko wędrujące po ścianie. - Chodzi sobie, poznaje nowe okolice, lata, szuka jedzenia czyli generalnie robi co chce. A my? Od rana do wieczora siedzimy na tyłkach i wertujemy nudne dokumenty. Skargi, zażalenia, ludzkie tragedie. Dosłownie wszędzie ludzkie tragedie, proszę pana. - Pokręcił głową, zaciągnął się papierosem i szybko zreflektował. Wyciągnął paczkę papierosów i poczęstował nieznajomego. - Może papierosa? - Zaproponował i kontynuował swój wywód. - Zawsze powtarzałem, że o każdym człowieku na świecie można napisać książkę. I coś panu powiem. - Spojrzał uważnie na nieznajomego. - Pomyliłem się. Zdałem sobie z tego sprawę, kiedy poznałem Boba. Zna pan Boba z wydziału Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów? Jest to najnudniejszy człowiek na świecie. Proszę pana, otóż Bob ma około 50 lat i od 34 lat piastuje to samo stanowisko. Ma nawet to samo biurko które dostał 34 lata temu i nigdy nie poprosił o jego wymianę. Wyobraża pan to sobie? Bob ma również żonę, która robi mu do pracy kanapki ze śmierdzącym pasztetem. Codziennie te same kanapki i codziennie ten sam smród pasztetu rozchodzący się po biurze. - Przewrócił oczami. - Bo po co iść zjeść na stołówkę, skoro można jeść i pracować w tym samym momencie? I nie mieć przerwy. - Odpalił sobie drugiego papierosa.- Bob ma żonę która się na niego wydziera i córkę która ciągnie od niego pieniądze. - Pokręcił głową. - Nigdy się nie ożenię… ta jędza, za przeproszeniem, jego szanowna małżonka, wysłała mu raz wyjca do naszego biura, bo zapomniał wyrzucić śmieci i wyprowadzić śmietniki żeby śmieciarka je zabrała. Od tamtej pory ludzie nazywają go “kapciem”. Śmieją się z niego, bo każdy uważa że mężczyzna, to powinien być mężczyzna, ale co to tak naprawdę znaczy? Co to znaczy być prawdziwym mężczyzną? W głowie mamy zakorzenionych mnóstwo krzywdzących stereotypów o kobietach i mężczyznach… - postukał się palcem w kapelusz który miał na głowie. - Mnóstwo.. ale, ja przepraszam. Jestem niegrzeczny. - Isaac jakby się nagle zreflektował i rzucił niedopałek na ziemię żeby zgasić do butem. - Nawet się nie przedstawiłem. Isaac Bagshot, bardzo mi miło. - Ściągnął kapelusz i wyciągnął dłoń do mężczyzny żeby się przywitać.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Isaac Bagshot (2284), Morpheus Longbottom (1953)

Wiadomości w tym wątku
[15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Isaac Bagshot - 23.03.2024, 22:08
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Morpheus Longbottom - 25.03.2024, 23:25
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Isaac Bagshot - 26.03.2024, 09:31
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Morpheus Longbottom - 27.03.2024, 20:50
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Isaac Bagshot - 28.03.2024, 12:44
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Morpheus Longbottom - 17.04.2024, 19:31
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Isaac Bagshot - 06.05.2024, 20:28
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Morpheus Longbottom - 10.05.2024, 22:16
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Isaac Bagshot - 12.05.2024, 15:14
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Morpheus Longbottom - 21.05.2024, 19:41
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Isaac Bagshot - 09.06.2024, 20:22
RE: [15.06.1972] Smutne życie Boba - Morpheus i Isaac - przez Morpheus Longbottom - 12.06.2024, 11:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa