• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Manchester [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac

[10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
26.03.2024, 13:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.03.2024, 13:14 przez Isaac Bagshot.)  
Kiedy Sebastian powiedział że nie lubi wodzenia za nos, Isaac spojrzał na niego uważnie.
-Jeszcze raz pana przepraszam, panie Macmillan. - Powiedział poważnie, co wskazywało na to, że naprawdę nie jest dumny z tego jak się zachował. Isaac był naprawdę bardzo dobry w takich gierkach, jednak nie był zwolennikiem tego typu działań. Opłacenie wizyty oraz lakoniczny list były oczywiste obmyślane i działał z wyraźną premedytacją. Wiedział, że duchowny będzie czuł się zobowiązany żeby z nim porozmawiać. Drugą opcja było to, że urażony wstanie i trzaśnie drzwiami, jednak Bagshot dawał temu może pięć procent szans. Wiedział też o jego nauce w Instytucie Badań Historycznych. To również miało duży wpływa na to, że wybrał właśnie jego. W końcu historycy, badacze i naukowcy zawsze trzymali się razem. Nawet podczas wojny między mugolakami, ich naukowcy mieli nieoficjalną możliwość kontaktowania się między sobą. Wśród czarodziejów nie było wcale inaczej.
-I tak, ma pan rację. To się ciągnie zdecydowanie dłużej. - Wskazał na pudło z gazetami.- Trochę już udało mi się wyczytać między wierszami. Tyle że praca w Ministerstwie zabiera mi zbyt dużo czasu. - Odetchnął. Musiał tam jednak zostać, w razie gdyby potrzebował jakichś kontaktów albo z kimś porozmawiać. To wszystko wina Anthony’ego. Nie lubił pracy na etacie. Nie był przyzwyczajony do tego, żeby codziennie wstawać na czas i odbębniać osiem godzin w jaskini Smutku i Rozpaczy.
-Mówił pan o napaściach, atakach na prywatne biznesu i porwaniach. Zwolennicy Czarnego Pana napadają na tych, którzy nie chcą im się podporządkować. Ale i ktoś napada również na nich. Nie tylko Aurorzy z Ministerstwa. Czyli musi istnieć jakieś podziemie, panie Macmillan. Jedni napadają na drugich. Z tego co udało mi się wygrzebać, to również zwolennicy czystości krwii są ofiarami nieoficjalnych ataków. Czy wie pan coś o tym podziemiu? - Spojrzał na Sebastiana uważnie, skupiając się na jego mimice, ruchu ciała oraz każdej zmarszczce która miałaby zdradzić, że mężczyzna kłamie lub mówi prawdę o swojej wiedzy lub niewiedzy w tym temacie. Musiał wiedzieć, czy mężczyzna powie mu prawdę.

Kiedy Sebastian zaczął mówić o Beltane, Isaac dolał mu herbaty i słuchał w skupieniu. Słysząc o Limbo, drgnął niespokojnie.
-Czy może mi pan więcej opowiedzieć o Limbo? - Poprosił. Zupełnie zapomniał o swojej herbacie, nawet nie myślał o tym, żeby ją pić. Nie miał też zamiaru pytać o żadne nazwiska, ponieważ nie były mu one do niczego potrzebne.
-Ja… nie wiem co powiedzieć. Znam podobne albo i gorsze historie które miały miejsce w Europie wschodniej jeszcze nie tak dawno temu, ale… to się dzieje tutaj, u nas. Na naszym podwórku, panie Macmillan. I to jest przerażające. - Isaac był wyraźnie zaniepokojony i zatroskany. Przygryzł na chwilę dolna wargę i spojrzał w przestrzeń jakby intensywnie myślał. - Ja wiem do czego to prowadzi. Badałem to i widziałem to. - Pogładził się nerwowo ręką po udzie. - Przykro mi, że sprofanowano to, co dla Was święte. Nawet podczas konfliktów, sacrum powinno być nietykalne. Może napijemy się czegoś mocniejszego, zanim będziemy kontynuować?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Isaac Bagshot (3480), Sebastian Macmillan (4666)

Wiadomości w tym wątku
[10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 23.03.2024, 18:39
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 24.03.2024, 01:16
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 24.03.2024, 13:15
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 26.03.2024, 00:46
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 26.03.2024, 13:11
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 26.03.2024, 15:21
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 27.03.2024, 16:05
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 28.03.2024, 00:49
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 29.03.2024, 17:53
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 31.03.2024, 01:09
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 02.04.2024, 18:29
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 03.04.2024, 15:14
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 04.04.2024, 21:06
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 05.04.2024, 01:10
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 07.04.2024, 01:01
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 07.04.2024, 01:55
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 08.04.2024, 18:45

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa