• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Legatus Spiritus Sancti

Legatus Spiritus Sancti
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
27.03.2024, 02:05  ✶  
lipiec 1972
Szanowny Panie Bell,

Opisana przez pana sytuacja wydaje się być niezwykle zawiłym przypadkiem opętania, które jednocześnie wymaga delikatnego podejścia specjalisty. Z tego co rozumiem - nie jest pan licencjowanym egzorcystą, dlatego nalegam by zaprzestać własnoręcznych prób pozbycia się gnębiących pana problemów - może to doprowadzić tylko do pogorszenia ich. To samo tyczy się wspomnianej przez pana damy; źle przeprowadzony lub nieudany egzorcyzm często doprowadza do umocnienia działania ducha, a przez to i nadszarpywania duszy osoby, która musi się z nim zmagać, dlatego niestety muszę nalegać by wymienił pan wspomnianą damę z imienia - im szybciej otrzyma ona odpowiednią pomoc, tym większe dla niej szanse powrotu do zdrowia. Niech się pan nie martwi - egzorcysta jest niczym lekarz, a powierzane mu tajemnice zostają nimi na zawsze.

Co zaś się tyczy płatności, przepraszam, jeśli pozwalam sobie na zbyt daleko idące wnioski, ale pana nazwisko naprowadziło mnie na pewną myśl. Bell - czy dobrze mi się wydaje, że związany jest pan z trupą cyrkową, która podróżuje po naszym pięknym kraju? Nie jestem zbyt wyrafinowaną koneserką sztuki, ale myślę że trzy bilety na jeden z państwa występów byłyby dla mnie idealnym wynagrodzeniem. W pierwszym rzędzie, jeśli można.

Kończąc; nalegam by nie zwlekał pan ani z własnymi dolegliwościami, jak i tymi gnębiącymi pana przyjaciółkę. Duchy bywają podstępne i zwodnicze, szczególnie te, których celem jest wyrządzenie krzywdy. Rozsiadają się one w człowieku i niszczą go, czasem bezpowrotnie.

Z poważaniem,
Lady Macaria

she was a gentle
sort of horror
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Wiadomości w tym wątku
Legatus Spiritus Sancti - przez The Lightbringer - 09.02.2024, 14:05
RE: Duch Święty gołąbek - przez Ambrosia McKinnon - 27.03.2024, 02:05
RE: Duch Święty gołąbek - przez The Edge - 29.03.2024, 14:51
RE: Duch Święty gołąbek - przez Eutierria - 03.05.2024, 23:46
RE: Legatus Spiritus Sancti - przez The Edge - 26.09.2025, 21:44