• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Manchester [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac

[10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
27.03.2024, 16:05  ✶  
Obserwował duchownego BARDZO uważnie, kiedy mówił że wątpi w istnienie podziemnych struktur, które działałyby poza zasięgiem oczu Ministerstwa. Normalnie w takiej sytuacji Bagshot by się jedynie uśmiechnął i pokiwał głową, że rozumie, jednak tym razem coś go tknęło i poczuł, że może mógłby mu powiedzieć co tak naprawdę myśli? Dlaczego się z nim nie zgadza? Przez ostatnie dni jedyne co robił, to rozpytywał i analizował. Musiał to jednak robić z głową. Przy ludziach, którzy pochodzili z czystokrwistych i radykalnie myślących rodzin, w życiu nie zająknąłby się o żadnym “podziemiu”. Aparycja Sebastiana sprawiła, że Isaac postanowił mu jednak trochę zaufać. Zdecydowanie mężczyzna nadawał się na duchownego, którego jednym z zadań jest przyciągać ludzi do siebie, oraz do wiary.
-Panie Macmillan, myślę że jest pan odpowiednią osobą, na odpowiednim stanowisku. - Pochwalił go więc, ale nie wyjaśnił o co dokładnie chodziło. Uśmiechnął się za to sam do siebie, jakby właśnie doszedł do jakiegoś wniosku.
-I niestety nie mogę się z Panem zgodzić. Moja intuicja i doświadczenie badacza podpowiadają mi, że jednak jakieś podziemie istnieje, albo przynajmniej zaczyna się formować. Zawsze tak się dzieje. - Wyjaśnił. - Wiem to na przykładzie wojen mugoli. Pierwszej i drugiej wojny światowej. Zwłaszcza drugiej, bo głównie tę badałem. Ministerstwo Magii swoją drogą, a poplecznicy Czarnego Pana swoją. - Napił się w końcu tej herbaty. Uznał, że nie będzie zanudzał go szczegółami. Chyba, że sam będzie dopytywał. Nie ruszył się po alkohol, skoro Sebastian wcześniej odmówił.- Zapomniałem posłodzić… takie “podziemie” może podejmować się praktyk, których Ministerstwu nie wypada. W końcu ludzie lubią patrzeć rządzącym na ręce, a potem ich krytykować za działania które są niezgodne z prawem.- Sięgnął po cukierniczkę i posłodził sobie herbatę. - Tak samo jak Czarny Pan ma swoje kontakty w rządzie, tak samo podziemie o którym myślę. Może nawet góra o nim wie, ale pozwolą im działać żeby móc mieć czyste ręce? Kto wie. To tylko moje przypuszczenia, panie Macmillan. Ale wydaje mi się, że mam rację. - Sięgnął po filiżankę, jednak zanim się napił, westchnął.
-Nie jest to jednak coś,  czym chciałbym się dzielić ze wszystkimi. Niebezpiecznie jest… zasiewać takie myśli w umysłach innych ludzi, rozumie pan, co mam na myśli? - Spojrzał na niego uważnie, żeby mieć pewność że jego rozmówca zrozumiał.
-Co, jeśli znajdzie się ktoś kto o tym usłyszy i zacznie węszyć? Lepiej nie powtarzać tego dalej.
- Poprosił i znów zrobił nieco strapiona minę. Postanowił jednak, że musi się napić i przetrawić to o czym rozmawiali. Odstawił swoją herbatę z powrotem na stół. Wstał, i wyszedł na chwilę do kuchni, jednak nie krzyczał już z niej tak wesoło jak to robił poprzednio. Wrócił po minucie niosąc butelkę i dwie szklanki do whisky. Postawił wszystko na stole.
-A może chociaż po jednym i przejdziemy na “ty”? - Zaproponował, jednak jeśli Sebastian odmówi, to nie będzie już naciskał. Chciał jeszcze wrócić do kwestii Limbo, i zapytać duchownego o wiarę oraz jego wiernych. Wątpił, że zmieszczą się w czasie, za który zostało mi zapłacone.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Isaac Bagshot (3480), Sebastian Macmillan (4666)

Wiadomości w tym wątku
[10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 23.03.2024, 18:39
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 24.03.2024, 01:16
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 24.03.2024, 13:15
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 26.03.2024, 00:46
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 26.03.2024, 13:11
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 26.03.2024, 15:21
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 27.03.2024, 16:05
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 28.03.2024, 00:49
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 29.03.2024, 17:53
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 31.03.2024, 01:09
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 02.04.2024, 18:29
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 03.04.2024, 15:14
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 04.04.2024, 21:06
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 05.04.2024, 01:10
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 07.04.2024, 01:01
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Sebastian Macmillan - 07.04.2024, 01:55
RE: [10.06.72] Manchester - Dom rodzinny Isaaca. Sebastian i Isaac - przez Isaac Bagshot - 08.04.2024, 18:45

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa