• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
[styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe

[styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
29.03.2024, 04:17  ✶  
-Nazywam Cię ziemniaczkiem z czystej sympatii, panno Brenno… - Mruczał, grzebiąc za Historią Magii. Kiedy znalazł podręcznik, przesunął inne książki na bok i usiadł w końcu na tyłku. Otworzył książkę na stronie 21.
-Bunty goblinów to podstawa. Wiesz dlaczego? Dlatego, że popełniano tam wiele błędów. Historia to nauka między innymi o tym, żeby uczyć się na błędach przodkow. Buntów było tyle, że są idealnym przykładem na to, że czarodzieje i gobliny są ignorantami. Mimo znajomości historii oraz dostępu do wiedzy na wyciągnięcie ręki… - Tu uniósł książkę swojej ciotki do góry. -... mało kto z niej korzysta.- Był tak zaaferowany tym co mówił, że nie do końca zwracał uwagę na to, czy Brenna go słucha.
-Pierwszy przykład z brzegu… bunt Winiariusa Najlepszego w XIV wieku.- Otworzył książkę na stronie 37. Tak naprawdę wcale nie musiała czytać, ponieważ doskonale znał wszystko na pamięć.- Gobliny i czarodzieje żyli we względnym pokoju, ale Winiarius poczuł się urażony zachowaniem jednego z włodarzy magicznej wioski która była nieopodal, ponieważ nie zaproszono ich na jarmark jesienny. No i cyk! Bunt! Problem w tym, że to była jesień, więc zanim gobliny się zebrały, nastała zima. Ruszyli na warownie, jednak w takich warunkach duża część z nich pomarła z zimna i ciężkich warunków kiedy szli na oblężenie. I cyk, po buncie! Ale teraz słuchaj dalej… - Uniósł palec do góry. - 123 lata później, Kielecki Kwaśnooctowy również nie został zaproszony na jarmark jesienny, i również się obraził, i również zwołał gobliny które co? Pomarzły na śmierć, tak jak ich przodkowie sto lat wcześniej! - Rozłożył ręce. -Ja wiem, że tych buntów były setki. Ale ja się uczyłem tego w ten sposób i starałem się je parować bo były podobne, a czasami nawet cztery bunty były z tego samego powodu… - Zatrzymał się w końcu na chwilę, ale bynajmniej nie po to, żeby sprawdzić czy Brenna żyje.
-1420, bunt Pudliszka Czerwonego. Powód? Czarodziej zabił jego syna podczas popijawy a karczmie. Tyle że w tym samym roku u goblinów panowałam zaraza, więc było osłabieni. Pudliszek był jednak tak wściekły, że i tak zwołał bunt. To nie miało szansy się udać, Ziemniaczku. - Pokręciło głową. -Dwieście lat później? Bunt Kotlina Octowego. Inny powód, też chwilę po zarazie która dotknęła również czarodziejów. Jednak nas zawsze było więcej, więc gobliny przegrały. - Zamknął się w końcu, żeby sprawdzić czy Brenna ma się dobrze.

Czy Isaac pomógł Brennie chociaż odrobinę ułatwić sobie naukę o buntach goblinów?
Rzut Z 1d100 - 50
Sukces!
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2735), Isaac Bagshot (1734)

Wiadomości w tym wątku
[styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 21.03.2024, 19:35
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 22.03.2024, 16:39
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 22.03.2024, 21:18
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 23.03.2024, 12:19
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 23.03.2024, 16:15
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 24.03.2024, 16:52
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 25.03.2024, 09:53
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 26.03.2024, 21:25
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 28.03.2024, 16:39
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 29.03.2024, 04:17
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 29.03.2024, 19:18
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 02.04.2024, 01:10
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 02.04.2024, 14:35

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa