• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Azor - Sowa Esmé Rowle

Azor - Sowa Esmé Rowle
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
29.03.2024, 23:27  ✶  
Floret zastukał dziobem w okno późnym wieczorem. Przyniósł ze sobą tym razem niewielki pakunek, w którym znajdowała się sakiewka z rogami druzgotków oraz bardzo starannie zapakowane pudełeczko ze skrzydełkami żądlibąka, które przepięknie mieniły się w świetle.
14.05.1972

Mój Ty skromny Właścicielu podrzędnego zakładu kaletniczego,

Wiem, że skromność to poczciwa cecha, jednak w Twoim przypadku jest zupełnie bezpodstawna. Przedmioty, które tworzysz są niesamowite i będę Ci to powtarzać do skutku. Zdaję sobie sprawę, że materiały mogą się różnić, nie sądzę jednak, żeby była to przeszkoda. Zresztą najlepiej nabywać doświadczenie pracując na nich.
Nie potrzebuję zapewnień, naprawdę cieszy mnie to, że będziesz mógł rozwinąć skrzydła, może wtedy zmienisz lokalizację zakładu na samą Pokątną.
Garoborogi brzmią, jak coś osiągalnego. Być może zupełnie przypadkiem uda mi się w najbliższym czasie jakiegoś upolować, muszę tylko zerknąć w kalendarz, kiedy będę mogła wybrać się w góry.
To nie jest żaden kłopot, polowania sprawiają mi ogromną przyjemność, a skoro przy okazji mogą uszczęśliwić kogoś innego, to mamy drugi argument za tym, żebym się tym zajęła.

PS Dziękuję za prezent, bransoletka jest wspaniała, na pewno będę ją nosić, chociaż nie czuję się zobowiązana.

Również stęskniona,
Łowczyni
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Azor - Sowa Esmé Rowle - przez Esmé Rowle - 27.03.2024, 01:09
RE: Azor - Sowa Esmé Rowle - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.03.2024, 09:01
RE: Azor - Sowa Esmé Rowle - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 29.03.2024, 23:27
RE: Azor - Sowa Esmé Rowle - przez Eutierria - 06.05.2024, 19:43
RE: Azor - Sowa Esmé Rowle - przez Perseus Black - 29.05.2024, 12:16
RE: Azor - Sowa Esmé Rowle - przez Laurent Prewett - 12.08.2024, 18:09
RE: Azor - Sowa Esmé Rowle - przez Lorraine Malfoy - 03.10.2024, 12:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa