• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 9 Dalej »
[Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach

[Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
01.04.2024, 17:48  ✶  

Potrzebowała usłyszeć tych słów od kogoś innego. Mówienie sobie samej o tym, że to się nie uda było jak rozmowa ze ścianą. W końcu jej serce zawsze znalazłoby drobną lukę, aby jednak zaprzeczyć rozsądkowi. Była mądrą dziewczyną, nie bez powodu w końcu trafiła do Krukonów, nie? Ogarniała wiele sytuacji, czytała ogrom książek naukowych, ale też romansów, które zawsze kończyły się happy endem, ale rzeczywistość nie była bajką o wieśniaczce, która poślubi księcia. Tu wchodziła presja społeczności, prawo, spojrzenia innych osób, presja rodziny takiego księcia. Nie potrafiła też myśleć źle o Augustusie nawet jeśli czasami bywał okrutny. Była zmanipulowana przez uczucia, więc nic dziwnego, że potrzebowała rozsądnej Brenny, która nie lgnęła w ramiona mężczyzn. Longbottom w oczach Paxton była odpowiednią osobą do takiej rozmowy.

Myślała, że płakać już nie da rady, ale myliła się. Gdy Brenna wyciągnęła do niej ręce wpadła w jej ramiona bez chwili zawahania. Objęła ją i zamknęła mocno oczy powstrzymując łzy w oczach. To było słabe i nie chciała płakać. Dzisiejszy dzień był okropny, statek wykończył ją psychicznie, wspomnienie młodej dziewczyny z tamtego miejsca również ją zmaltretowało. Miłość, albo pieniądze. Miłość, albo gniew rodziny. Rozsądek i ten Augustus obiecujący cuda na kiju. Na samą myśl robiło się jej niedobrze, było jej ciepło, ale nie odsunęła się od Brenny. Wręcz zaciskała na niej ramiona odrobinę za mocno, ale nie zdawała sobie z tego sprawy. Drżała nadal próbując nie płakać. Nie chciała płakać, chciała być silna.

– Ja już nie mam siły na nic – szepnęła drżącym z emocji głosem, przerywanym ciężkim wciąganiem powietrza, aby uspokoić rozedrgane uczucia. – Wiem, że nie możesz, ale ja naprawdę nie wiem, co robić. Nie sądziłam, że… że to tak… myślałam, że odcięłam się od tego – była zmęczona, śpiąca, potrzebowała swojego łóżka. – Ch-chodźmy już – przetarła twarz i odsunęła się od swojej przyjaciółki. – Przepraszam cię Brenn – spuściła głowę.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Avelina Paxton (1703), Brenna Longbottom (2214)

Wiadomości w tym wątku
[Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Brenna Longbottom - 20.01.2024, 12:20
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Avelina Paxton - 20.01.2024, 19:56
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Brenna Longbottom - 20.01.2024, 20:24
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Avelina Paxton - 22.01.2024, 14:04
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Brenna Longbottom - 22.01.2024, 14:36
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Avelina Paxton - 29.01.2024, 20:50
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Brenna Longbottom - 29.01.2024, 21:09
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Avelina Paxton - 01.04.2024, 17:48
RE: [Noc z 21.06 na 22.06] Słowa, które zostają w ciemnościach - przez Brenna Longbottom - 01.04.2024, 18:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa