• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
[lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije

[lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
05.04.2024, 01:43  ✶  
Uśmiechnęła się do niego promiennie, bo przecież jego łaskawość w tym momencie nie znała granic. Taki chłopak to wręcz skarb był i gdyby nie fakt, że był wciąż w Hogwarcie, a ona była zajęta, to spojrzałaby na niego o wiele bardziej przychylnie w niektórych kwestiach. Ale niestety, Stanley mógł w głowie już układać plan ich ślubnego dnia, ale ona myślała tylko o tym, że napiłaby się czegoś, dlatego uzupełniła szklankę z sokiem i pociągnęła z niej łyk.

Cała ta sytuacja jej absolutnie schlebiała, naprawdę, no i też absolutnie świetnie się bawiła, tak sobie chichocząc przy tym stoliku, ale powoli czuła, że chyba będzie musiała jakoś dobitnie złamać serce Stanleyowi jeszcze tego wieczoru, a przecież tego nie chciała robić. Bo może i poznała go zaledwie trzy kieliszki temu, ale już zdążyła go szczerze polubić i zwyczajnie martwiła się, że mu powie coś mało miłego, to on już nigdy żadnej kobiecie nie zaufa, a przecież młody był, przystojny i miał całe życie przed sobą.
- Oh skarbie - rzuciła rozczulona jego słowami, chociaż gdzieś tam w jej słowach pobrzękiwała protekcjonalność, bo może i to pieszczotliwe słówko było pełne czułości, ale jednocześnie w pewien sposób wskazywało mu delikatnie miejsce. - Obawiam się, że nie mam ani bliźniaczki, ani nawet siostry - rozłożyła bezradnie ręce, chichocząc jednak przy tym cicho. - Już też bez przesady. Kiedy byłam w Hogwarcie, to moje wszystkie najlepsze koleżanki były właśnie ze slytherinu. Nawet nie musisz wychodzić z pokoju wspólnego, żeby jakąś znaleźć - zawyrokowała, palcami uderzając rytmicznie w stół przy którym siedzieli, tylko po to by zaraz znowu się szczerze roześmiać. - Oooh, to by było okropne. Jeśli nie jestem do czegoś stworzona, to do profesorowania. Niewymowny, pod którym prowadzę badania, ma ze mną urwanie głowy. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić siedzenia w Hogwarcie i prowadzenia lekcji - parsknęła. - Spokojnie, z zielarstwa nigdy nie byłam wybitna, ale kto wie, może to byłby twój klucz do sukcesu? Jakaś fajna profesorka od tego przedmiotu, hmm? - uśmiechnęła się do niego cwaniacko. - Ale jak tak sobie myślę to chyba tylko zostaje mi wróżbiarstwo, a i tak nie mam ku temu kwalifikacji - rozłożyła bezradnie ręce, autentycznie chyba nieco rozczarowana słowami, które właśnie padły z jej ust. McKinnon wciąż była trochę na etapie prób przebolenia tego, że nie załapała się do Ministerstwa i Departamentu Tajemnic. Pisanie rzeczy dla Longbottoma było przyjemne, nie mogła powiedzieć że nie, ale nie czuła by miało ją to zaprowadzić daleko.
- Przepraszam cię, ale... - Rosie nie wiedziała czy śmiać się, czy płakać, bo nawet jeśli w jej głowie szumiało jej intensywnie, to nie potrzebowała wiele, żeby akurat tę matematykę odbębnić. - Dwa lata temu to ich ślub nawet nie był w planach. A może trzy...? Nie ważne. Wątpię, żeby Hades tak chętnie się mną chwalił siostrze kolegów - uśmiechnęła się do niego przepraszająco, bo to pewnie musiał być dla niego kolejny cios, kiedy mu tak wytykała wszelkie te nieścisłości, które stały na drodze do ich szczęśliwego związku.
- Polewaj - zarządziła, kiwając głową, bo to był przecież najlepszy pomysł na świecie. Wódka oczyszczała ze wszelkich wątpliwości. - Tańczyć. Umiesz tańczyć? Ja nie jestem jakąś wybitną specjalistką, ale bardzo lubię. Co ty na to? - oczy jej się nawet zaświeciły nieco na ten pomysł, a buzia uśmiechnęła szeroko, nawet po tym jak wychyliła już polany jej kieliszek.

she was a gentle
sort of horror
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alexander Mulciber (844), Ambrosia McKinnon (3484), Stanley Andrew Borgin (4969)

Wiadomości w tym wątku
[lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Ambrosia McKinnon - 05.02.2024, 05:39
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Stanley Andrew Borgin - 05.02.2024, 21:17
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Ambrosia McKinnon - 06.02.2024, 05:28
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Stanley Andrew Borgin - 06.02.2024, 21:44
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Ambrosia McKinnon - 17.02.2024, 04:42
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Stanley Andrew Borgin - 19.02.2024, 00:05
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Ambrosia McKinnon - 19.02.2024, 02:05
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Stanley Andrew Borgin - 20.02.2024, 00:48
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Ambrosia McKinnon - 22.02.2024, 05:10
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Stanley Andrew Borgin - 11.03.2024, 22:24
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Ambrosia McKinnon - 05.04.2024, 01:43
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Alexander Mulciber - 06.04.2024, 17:35
RE: [lato 1960] Kto z nami nie wypije, tego we dwa kije - przez Stanley Andrew Borgin - 09.04.2024, 22:09

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa