• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien

[18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien
Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
06.04.2024, 11:09  ✶  
- Oby ci za karę przyszło kiedyś cudze dzieci wychowywać.- Lubiła powtarzać matka, gdy Lorien raz po raz odrzucała potencjalnych kandydatów na męża, spraszanych na “popołudniową kawę i ciasto”. Potem zaczynała tyradę o tykającym zegarze biologicznym i fakcie, że komu jak komu ale córce za wiele czasu nie zostało.
Kolejna z rzeczy za którymi po latach może nawet trochę się tęskniło. Nieszczególnie mocno, ale wciąż. Ciekawe czym zajmował się aktualnie ten biedak Rosier, którego Adeline Crouch spacyfikowała gradem pytań o to jak szybko jest w stanie dać jej wnuki.
Hm.

Lorien wróciła myślami na ziemię, tak szybko jak z niej uciekła.
Skrzyżowała ręce na wysokości piersi, postukując paznokciami o przedramię. Ramieniem wsparła się o futrynę drzwi. Nie wyglądała jakby miała zamiar pasierbicy pomóc w ogarnięciu szkła, ale zamiast tego wyjrzała na korytarz, upewniając się, że hałas jak na razie nie ściągnął żadnych dodatkowych gapiów.
- Wiesz, gdy ja wróciłam po ostatnich egzaminach do domu, pierwszej czy drugiej nocy uznałam, że gruntownie posprzątam pokój. Zupełnie “przypadkiem”... - uniosła palce obu dłoni do góry w charakterystycznym geście cudzysłowu.- …pozbyłam się portretu mojej prababki. Wywaliłam ją do piwnicy. Nie przewidziałam, że się od razu zorientuje i narobi hałasu na pół dzielnicy…- Zamilkła nagl, uznając, że odpuści sobie dalszą część historii o kilkumiesięcznym szlabanie i złości matki. Nie chciała młodej niepotrzebnie straszyć. I tak wyglądała… Na co najmniej rozemocjonowaną.- Summa summarum, nocne porządki nigdy nie przynoszą nic dobrego.

Cokolwiek się tu działo musiało Sophie mocno wstrząsnąć. Wyglądała jakby była na skraju kompletnej rozsypki, a tego Lorien mogłaby nie znieść. Nastolatkowie i ich wybujałe problemy były trochę ponad jej siły.
Czy chciała wiedzieć dlaczego dziewczyna pakowała butelki i inne szklane baniaki do pudeł pod osłoną nocy? Nie. Nie jej dziecko, nie jej problem. Pech chciał, że kiedy bogowie rozdawali empatię i umiejętności pocieszania, Lorien stała w kolejce po bardziej przydatne umiejętności.
- Jutro też jest dzień, Sophie.- Powiedziała siląc się na najbardziej łagodny ton głosu. Taki, który pewnie ruda potrzebowała usłyszeć żyjąc wśród Mulciberów.- Chodź. - Wyciągnęłą przed siebie jedną rękę, machając dłonią zachęcająco.- Zaparzyłam trochę za dużo herbaty.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Lorien Mulciber (2430), Sophie Mulciber (1532)

Wiadomości w tym wątku
[18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Lorien Mulciber - 03.04.2024, 23:51
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Sophie Mulciber - 04.04.2024, 22:11
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Lorien Mulciber - 06.04.2024, 11:09
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Sophie Mulciber - 14.04.2024, 15:37
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Lorien Mulciber - 15.04.2024, 19:06
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Sophie Mulciber - 20.04.2024, 13:35
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Lorien Mulciber - 02.05.2024, 12:01
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Sophie Mulciber - 04.05.2024, 18:45
RE: [18.07.1972] Tesoruccio | Sophie & Lorien - przez Lorien Mulciber - 18.05.2024, 10:37

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa