• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Lake District [08.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus

[08.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
08.04.2024, 00:59  ✶  
Laurent był istotą doskonałą. Zrodzoną ze światła, utkaną z babiego lata, odzianą w szaty porannych mgieł. Tak efemeryczny, tak oniryczny, że niemalże przezroczysty - marzenie senne, gwieździsty firmament, ciało niebieskie wlane do formy ludzkiego. Oczywiście, że był dla Perseusa nieosiągalny; szybujący pośród obłoków Anioł nie powinien zwracać uwagi na pokrakę pełzającą pośród skał. Pozostać miał ukrytym pragnieniem, fantazją ukrytą za woalem tęsknych spojrzeń z drugiego końca bankietowej sali.
Ból był sojusznikiem. Ból informował go, kiedy powinien odpuścić, złożyć broń, poddać się. Perseus jednak nauczył się nie tylko tolerować ból, lecz także go lubić; odnajdywać przyjemność we własnej niemożności. Kiedy jesteś na coś skazany, możesz to znienawidzić lub nauczyć się kochać. A on krztusił się nienawiścią.
Chciał go wielbić. Czcić. Upaść przed nim na kolana i szeptać słowa swego oddania; rozgorączkowanie i niecierpliwie składając pocałunki na bladej skórze rozpinającej się na miednicy. Pragnął go - nie tylko swoim ciałem, lecz i całą duszą - chciał należeć do niego i mieć go na własność. Z drugiej strony, uważał swe uczucia za profanację, coś straszliwego i obmierzłego; Laurent był zbyt czysty, by splamić go lepką czernią swojego smolistego sumienia.
Dlaczego tak na mnie patrzysz, najdroższy? Czyżbym wyrządził ci jakąś krzywdę? Powiedz mi, a wszystko naprawię. Powiedz mi, a będę się kajał. Nie każ mnie tym spojrzeniem, nie zbywaj milczeniem; serce mi pęka na pół.
— Och, kobieta, na której wezwanie tu przybyłem, również zostawiła notatkę, że dzieje się tutaj coś dziwnego — odparł pośpiesznie, oglądając się po raz ostatni zerkając w stronę domku letniskowego — Jej syn... On poczuł się gorzej. Chciałem mu pomóc, ale wyjechali zanim zdążyłem tu dotrzeć. Myślisz, że te dwie sprawy mogą mieć ze sobą coś wspólnego?
Ujął jego dłoń z pewną dozą wahania, jakby nie dowierzał, że on - Perseus Black, żałosna pokraka - może dotykać kogoś tak niemalże boskiego jak Laurent Prewett. Zachłanność jednak zwyciężyła (ona zawsze zwyciężała), zatem ostatecznie ujął jego ramię i pozwolił mu być swoim wsparciem, choć sposób, w jaki przygryzał wargę i zaciskał dłoń na lasce świadczył o tym, że wyobrażał sobie odwrotny scenariusz.
Krok zwolnił, jednak serce przyśpieszyło.
— Kocham czarną lukrecję — odpowiedział zduszonym, jakby obcym głosem. Eros i Afrodyta okrutnie z nim pogrywali, stawiając na jego drodze tego człowieka...

walentynkowy prompt

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Laurent Prewett (4332), Pan Losu (78), Perseus Black (4116)

Wiadomości w tym wątku
[08.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 07.04.2024, 01:16
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Pan Losu - 07.04.2024, 01:16
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Laurent Prewett - 07.04.2024, 08:57
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Pan Losu - 07.04.2024, 08:57
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 07.04.2024, 22:07
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Laurent Prewett - 07.04.2024, 23:45
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 08.04.2024, 00:59
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Laurent Prewett - 08.04.2024, 10:33
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 08.04.2024, 12:01
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Laurent Prewett - 08.04.2024, 13:17
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 09.04.2024, 14:19
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Laurent Prewett - 09.04.2024, 17:41
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 10.04.2024, 21:33
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Laurent Prewett - 10.04.2024, 22:39
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 12.04.2024, 22:49
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Laurent Prewett - 13.04.2024, 09:28
RE: [07.08.72] Szaleństwo Windermere. There's a bluebird in my heart | Laurent x Perseus - przez Perseus Black - 14.04.2024, 19:56

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa