• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[02.07.72] Na Nokturnie nawet lato jest ciemne

[02.07.72] Na Nokturnie nawet lato jest ciemne
Mały Diabełek
„When you're hurt and scared for so long, the fear and pain turn to hate and the hate starts to change the world”
krew
genetyka
zawód
Dziewczę o długich prostych włosach o czarnej barwie, które spogląda na innych swoimi niebieskimi oczętami. Drobna, zwinna, ale pełna gracji, często nosząca w dłoniach małą drewnianą laleczkę o koszmarnej aparycji.

Megajra McKinnon
09.04.2024, 20:46  ✶  
Porywaczka mogła uważać jej groźby za dziecinne gadanie, a uwagę odnośnie do wujka, za przechwałki bez pokrycia. Być może i miała rację, być może nie bała się jej wujostwa, ba! Być może była nawet od nich silniejsza, ale nie miała racji co do tego, że ktoś się o nią tu nie troszczył. Wystarczy, by wpadła do domu z płaczem oraz informacjami, że ktoś właśnie chciał ją porwać i pewnie dość sporo gromadka osób chętnych mordu, pojawiłaby się w miejscu ów zdarzenia; a może to tylko kolejny dziwny wytwór wyobraźni Meg. Nie ważne! Nic takiego nie miało i nie będzie mieć miejsca, skoro właśnie została puszczona. Oczywiście Meg sobie to zapamięta i kiedyś zemści się na swój własny bolesny sposób; nie jest to jednak odpowiedni czas na taki akcje.
- nie boję się ciebie i jak ty mi oddasz, to ja ci oddam mocniej…
Oczywiście Meg by nie była sobą, gdyby nie chciała postawić na swoim. Bo przecież to jej racja zawsze musi być na szczycie. I skoro ta by jej oddała, to ona by to zrobiła mocniej i za każdym razem mocniej niż ona! O tak! Czyste zło i mrok normalnie.
- wypraszam sobie! Nie jestem jakimś dzieckiem z Nokturna. Ja mam imię! M-E-G-A-J-R-A…. Megajra McKinnon! I pff mnie się nie da za nikim pomylić, ale wybaczam ci, bo mama mówiła, że głuptaskom trzeba wybaczać… albo to było jakoś inaczej? Nie ważne.
Wyciągnęła do niej swoją malutką dłoń. No co! Skoro się przedstawiła, to należy podać rękę w ramach tego dziwnego dorosłego rytuału przywitania się, poznania się? Zapomniała, kiedy się tak robi, ale no wie, że tak jest i koniec. No i w sumie wykazała również chęć pogodzenia się, bo zawsze słyszy w szkole, że ma komuś podać rękę na zgodę.
Chociaż nie...
Nie zawsze tak to działa. Po tym, jak zmieszała płatki Maxa z tymi dziwnymi czarnymi kulkami z krzaka, to pani była dziwnie zła i nie kazała jej podać mu ręki. Fakt, że Max potem leżał w domu przez parę dni, ale to pewnie nie wina Meg. Nie mniej, stała tak przez chwilę, zanim ta poda jej rękę i zastanawiała się, co do odpowiedzi na pytanie zadane przez panią porywaczkę.
- ją chcesz porwać? Co mi dasz za informacje? Ooooo! Pokarzesz mi jakiś fajny czar, jak ci powiem, co o niej wiem? Mama mówi, że jestem jeszcze zbyt młoda na czarowanie i nie wolno mi, aleee ty jesteś już chyba duża i możesz, to ja? Pokażesz? Dam ci potrzymać nawet Nessie…
Wielkie czary od nieznajomej, bo co może pójść nie tak. Ktoś chyba powinien ponowni przedstawić małej Meg zasady na temat tego, że nie powinna rozmawiać z kimś obcym; no i nie brać od nikogo słodyczy, ale ona jej nic nie daje, więc nie jest chyba taka zła...

@Marilla Chang
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Marilla Chang (1148), Megajra McKinnon (1022)

Wiadomości w tym wątku
[02.07.72] Na Nokturnie nawet lato jest ciemne - przez Marilla Chang - 07.03.2024, 10:32
RE: [02.07.72] Na Nokturnie nawet lato jest ciemne - przez Megajra McKinnon - 10.03.2024, 15:24
RE: [02.07.72] Na Nokturnie nawet lato jest ciemne - przez Marilla Chang - 11.03.2024, 08:46
RE: [02.07.72] Na Nokturnie nawet lato jest ciemne - przez Megajra McKinnon - 09.04.2024, 20:46
RE: [02.07.72] Na Nokturnie nawet lato jest ciemne - przez Marilla Chang - 24.04.2024, 18:04

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa