• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Lake District [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku

[1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
14.04.2024, 22:00  ✶  
Isaac również cenił sobie brak kontaktu ze swoją matką. Nie powiedział jednak tego na głos, ponieważ mimo wszystko w jakiś sposób ją szanował. Słysząc kolejne słowa swojego kuzyna, uniósł lekko brwi ku górze.
-Przez jedenaście lat mieszkałem w Europie. Ciężko mi było wysłać stamtąd sowę, a i jeszcze ciężej skorzystać z proszku Fiuu. Magiczne granice krajów są dość dobrze strzeżone, jak sam pewnie wiesz. Biurokracja w krajach bloku komunistycznego jest dość zawiła. - Mimo wszystko, spróbował się lekko uśmiechnąć. Skoro już się spotkali, to chciał z nim porozmawiać. Wymienić się doświadczeniami, porozmawiać o jego dorobku, zapytać co sądzi o sytuacji w kraju i tak dalej…
Jednak ta dziwna myśl, która kołatała się w głowie Isaac'a, nie do końca pozwalała mu być sobą. Miał mieszane uczucia wobec Owena, a to zdecydowanie nie było w jego stylu. Lubił ludzi, i z założenia do każdego czuł sympatię. Więc o co chodziło? Wszystko co robił jego kuzyn, wydawało mu się podejrzane.
- Tak, jestem ciekawy twojej książki. Też jestem pisarzem i historykiem, więc miło by było wymienić się doświadczeniami. - Starał się brzmieć pogodnie i zachęcająco. Zaciągnął się papierosem i nagle w głowie pojawiła mu się myśl, która wyjaśniła wszystkie emocje które w nim buzowały - Owen był zdrajcą. Szpiegiem, kimś kto chce na niego donieść. Tylko dlaczego? O co chodziło? Czy ciotka Margaret specjalnie go tutaj wysłała, żeby wpadł w sidła kuzyna? Czy chodziło o... legilimencję? Owen jakoś się dowiedział, że Isaac jest biegły w legilimencji i że używał jej, żeby zobaczyć wspomnienia ludzi którzy przeżyli wojnę oraz obozy? Czy domyślił się przez to, że nadal nie zdecydował się zrzucić swoich wspomnień w archiwum Ministerstwa? Każdy Baghsot powinien to zrobić, a on wrócił z jedenastoletniej podróży po Europie. To, co widział i czego się dowiedział, było bardzo cenne; ponownie zaciągnął się papierosem, tym razem nieco bardziej nerwowo. Starał się panować nad emocjami. Nie lubił być "odkryty".
- Biskup żyjący w tych okolicach w XII wieku...? Na myśl przychodzi mi jedynie biskup Walleran, który doglądał budowy katedry? A nie, to było w Kingsbridge i to Jack budowniczy był czarodziejem. Biskup sabotował budowę. Tak... wybacz, pomyliło mi się. Nie słyszałem o tym czarodzieju. Opowiesz coś więcej? To bardzo ciekawe. - Isaac starał się mówić lekkim tonem i wyglądać na zainteresowanego. Chciał ukryć przed Owenem, że wie o jego prawdziwych intencjach.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Isaac Bagshot (2041), Norvel Twonk (2397), Pan Losu (66)

Wiadomości w tym wątku
[1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Norvel Twonk - 06.04.2024, 18:55
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Isaac Bagshot - 07.04.2024, 15:51
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Pan Losu - 07.04.2024, 15:51
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Norvel Twonk - 08.04.2024, 01:58
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Pan Losu - 08.04.2024, 01:58
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Isaac Bagshot - 09.04.2024, 21:54
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Norvel Twonk - 12.04.2024, 00:39
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Isaac Bagshot - 14.04.2024, 22:00
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Norvel Twonk - 17.04.2024, 00:47
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Isaac Bagshot - 18.04.2024, 20:41
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Norvel Twonk - 24.04.2024, 22:09
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Isaac Bagshot - 24.04.2024, 23:47
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Norvel Twonk - 26.04.2024, 00:37
RE: [1.08.72, Windermere] Szaleństwo Windermere. Stosy, które płoną każdego roku - przez Isaac Bagshot - 28.04.2024, 18:21

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa