06.05.2024, 19:43 ✶
Yaxleyowie musieli stać ci się przychylni, ponieważ dostałeś zlecenie od kolejnego z nich. Thoran Yaxley, brat bliźniak Geraldine, wysłał ci list dotyczący oprawy książki w skórę zwierzęcia - miałeś ściągnąć starą, zużytą okładkę, a później naciągnąć i nałożyć nową. Co prawda nie zajmowałeś się introligatorstwem, ale wydawało ci się, że zadanie wciąż mieściło się w zakresie twoich kompetencji. Jedynym, co ci nie pasowało, było to, iż przekazaną ci przez niego książką okazał się być bezcenny, starożytny manuskrypt z biblioteki Parkinsonów. Nie byłeś pewien tego, czy tego typu pozycje można było w ogóle wypożyczyć do domu! Musieli naprawdę mu ufać. Poszedłeś dopytać się o detale, zanim zrobiłeś coś naprawdę nierozsądnego i wtedy zauważyłeś, że Thoran karmił czymś twojego smoczognika. Jaszczurka zawyła potężnie od smaku kwaśnej brei, jaką miała teraz w pysku i w chaosie dmuchnęła ogniem prosto na pożółkłe stronice księgi. Manuskrypt został zrujnowany, a Thoran miał ci do powiedzenia tylko krótkie:
- Ups, a ja już powiedziałem Parkinsonom, że to zrobisz.
I teleportował się chuj wie gdzie. Niestety nie kłamał. Bibliotekarze wkrótce zapukali do twoich drzwi i nie byli zadowoleni z tego, co się stało.
- Ups, a ja już powiedziałem Parkinsonom, że to zrobisz.
I teleportował się chuj wie gdzie. Niestety nie kłamał. Bibliotekarze wkrótce zapukali do twoich drzwi i nie byli zadowoleni z tego, co się stało.
Niniejsza wiadomość jest wstępem / zaczepką wydarzenia Doppelganger.