• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu Biały Wiwern [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć.

[25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć.
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
25.05.2024, 17:43  ✶  

Sięgnął po papierosa, którym go poczęstowała. Tytoń zaiskrzył od płomyka razem z bibułką. W tej samej ręce trzymał papierosa i kubek parszywej jak to miejsce, potwierdzając jej tezę, że to najlepsze śniadanie, jakie zostało stworzone. W praktyce jego gestów wyraźnie widać, że nie pierwszy raz próbuje tej goryczy. Normalnie miałby do tego jeszcze owsiankę lub jajecznicę, jednakże jadł (jakże nieodpowiednio) kilka ciastek w Bibliotece Parkinsonów.

— Nie mogę mieć całkowitej pewność, ale tak jak wspominałem, że runy na jego plecach są urywkiem całości. W przypadku złamania pieczęci demona, część jej pozostaje na jego skórze. Istota z twojego snu i Thoran to ta sama istota. Moim zdaniem, chociaż mogę się mylić, on chce stać się tobą. Zająć twoje miejsce.

Strzepnął popiół do brudnej popielniczki, w której leżało przynajmniej z czterdzieści zgniecionych filtrów o różnych kolorach, niektóre ze śladami szminki. Górka popiołu opowiadała historię wielu spotkań, mniej lub bardziej szczęśliwych. On dodawał swój popiół spotkania nieszczególnie szczęśliwego, ale takiego, które rzuca światło na sprawę.

— Podejrzewam, że jakimiś formami hipnozy lub legimencji, dostępnej dla demonów, sfabrykował twoje wspomnienia, aby upewnić się, że będziesz go chronić, aż nie nadejdzie czas, aby sprawić, że zamiast Geraldine będzie Thoran. To moja spekulacja, nie musi się okazać prawdziwa, ale ja wiem, że moich braci chroniłbym za cenę swojego życia.

Wracał wspomnieniem do tej Artemis, którą nazwał w ogrodzie Warowni Afrodytą Areią, na urodzinach Erika. Tę, która jaśniała pewnością siebie i nie bała się niczego. Chociaż nikt i nic jeszcze nie wyrwało jej serca, coraz więcej dowodów wskazywało, że demon już ją pożerał żywcem. Każda część tego dochodzenia, kolejne wieści na temat jej brata bliźniaka były nożami w jej duszę, cięły materię dużo wrażliwszą niż ciało, nadwątlały ducha. Wolę walki. Stawiały pod wątpliwość prawdę i kłamstwo, naturę wszechświata i własną jaźń. Zamierzał jej pomóc w uporządkowaniu prawdy.

Światło zawsze czeka na tych, którzy mają odwagę, by go szukać.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Geraldine Greengrass-Yaxley (1876), Morpheus Longbottom (1728)

Wiadomości w tym wątku
[25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Morpheus Longbottom - 25.05.2024, 10:48
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 25.05.2024, 16:11
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Morpheus Longbottom - 25.05.2024, 16:39
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 25.05.2024, 17:02
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Morpheus Longbottom - 25.05.2024, 17:43
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 25.05.2024, 21:11
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Morpheus Longbottom - 26.05.2024, 10:44
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 26.05.2024, 23:57
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Morpheus Longbottom - 27.05.2024, 09:23
RE: [25 VII 1972] Doppelganger. Złamana pieczęć. - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.05.2024, 13:37

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa