26.05.2024, 15:49 ✶
Manchester, xx.07.1972
Szanowny Panie Black!
Chciałbym Pana poinformować, iż będę miał zaszczyt pojawić się na Pańskim ślubie oraz weselu jako wysłannik tygodnika Czarownica.
Zdaje sobie sprawę, że ślub oraz wesele to dla Państwa Młodych bardzo piękny ale i zarazem stresujący czas. Rozumiem również, że obecność prasy może budzić lekki niepokój. Pisze więc do Pana żeby zaznaczyć, że nie będę tam po to, aby szukać taniej sensacji. Chciałbym w moim krótkim artykule możliwe jak najbardziej szczerze oddać klimat całego wydarzenia. Proszę się jednak nie martwić - wiem, jak wyglądają wesela. Goście popiją, może niektórzy się pokłócą, ktoś na kogoś nadepnie, kto inny przewróci się w tańcu etc. Chciałbym więc Pana uspokoić, że takie czy podobne historie nie zostaną zawarte w gazecie, a jakiekolwiek kompromitujące zdjęcia natychmiastowo zostaną zniszczone.
Państwa, wszystkich Pańskich gości oraz ten piękny dzień, pokaże czytelnikom w jak najlepszym świetle. Mam nadzieję, że po latach moja praca będzie dla Państwa wspaniałą pamiątką, która przypomni o najpiękniejszymi dniu, jaki może mieć miejsce w życiu dwójki kochających się ludzi.
Jeśli Pan lub Pana przyszła małżonka mają jakieś sugestie oraz pytania, to służę pomocą!
Kłaniam się nisko,
Isaac Bagshot
Isaac Bagshot