29.05.2024, 00:07 ✶
5 lipca 1972 roku, Keswick
Moja Droga Merkurio,
Mam nadzieję, że ten list zastaje Cię w dobrym zdrowiu i nastroju. Pragnę wyrazić, jak bardzo cenię Twoje wsparcie i troskę, które zawsze mi okazujesz. Twoja obecność w moim życiu jest dla mnie bezcenna i codziennie dziękuję losowi za to, że Cię mam.
Piszę do Ciebie z pewną prośbą. Jak wiesz, moje spotkania i obowiązki często wymagają ode mnie nienagannej prezencji. W związku z nadchodzącym wydarzeniem, mianowicie ślubem Vespery Rookwood i Perseusa Black, potrzebuję nowego garnituru, który podkreśliłby mój styl i status. Znasz moje gusta jak nikt inny i wiem, że możesz wyczarować coś, co będzie idealnie do mnie pasować.
Jeśli mogłabyś się tym zająć, byłbym Ci niezmiernie wdzięczny. Zawsze masz doskonałe wyczucie smaku i jestem pewien, że wybierzesz coś, co mnie zachwyci.
Z niecierpliwością czekam na nasze kolejne spotkanie. Dostosuję termin do Twojej dostępności. Przyznam, że brakuje mi Twojej obecności i rozmów, które tak bardzo cenię.
Z wyrazami najgłębszej miłości,
Edward Prewett
Do listu dołączono tak duży kosz czerwonych róż, że przyniosło go dwóch posłańców.