16.06.2024, 16:20 ✶
Londyn, 07.06.1972
Szanowny Laurencie,
Piszę do Ciebie, gdyż przez ostatnie dni intensywnie rozmyślałem o naszym ostatnim spotkaniu. Pragnę jeszcze raz szczerze przeprosić za moje niewłaściwe i nieodpowiednie zachowanie. Nie ma usprawiedliwienia dla mojej lekkomyślności, pozostaje mi jedynie nadzieja na Twoje zrozumienie i przebaczenie.
Zdaję sobie sprawę, że moje słowa i czyny mogły Cię urazić, i jestem niezmiernie wdzięczny za Twoją cierpliwość i powściągliwość w tej trudnej sytuacji. Twoja postawa była godna podziwu i przypomina mi, że mam u Ciebie ogromny dług wdzięczności.
W związku z tym, chciałbym prosić Cię o przysługę, mając nadzieję, że mimo mojej postawy, zechcesz mi pomóc. Podczas naszego ostatniego spotkania, omawiając temat widm, nie udało mi się dokładnie odczytać wszystkich Twoich notatek. Twoja wiedza w tej dziedzinie jest dla mnie nieoceniona, a dokładne informacje zawarte w Twoim dzienniku mogą mi pomóc w dalszych badaniach.
Byłbym niezmiernie wdzięczny, gdybyś mógł przesłać mi kopię swoich notatek dotyczących widm. Jestem przekonany, że dzięki nim będę w stanie lepiej zrozumieć i zgłębić ten temat.
Jeszcze raz przepraszam za moje zachowanie i dziękuję za Twoją wyrozumiałość. Mam nadzieję, że nasze kolejne kontakty będą mniej burzliwe.
Z wyrazami szacunku,
Astaroth Ereb Yaxley