• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[Kwiecień 1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel

[Kwiecień 1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel
Łamacz Klątw i Naukowiec
krew
genetyka
zawód
Najbardziej cywilizowany z rodu Flintów. Mierzy 176 cm wzrostu, niebiesko-zielone oczy, pokazuje się zawsze gładko ogolony. Nie podnosi głosu, mówi spokojnie i ma problem z utrzymaniem kontaktu wzrokowego.

Castiel Flint
05.01.2023, 21:31  ✶  
Fergusowi udało się wywołać chwilowy uśmiech. Nie musiał się jakoś mocno starać, wystarczy, że był sobą.
- Myślę, że trzeba najpierw umrzeć.- puścił mu przy tym oczko i nieco się rozluźnił. Nie chciało mu się myśleć o duchach skoro byli niedaleko mugoli i to wystarczyło, aby się trochę zestresował. Czy był to strach? Być może jeden z jego odcieni, ta niepewność przed nieznanym gdzie nie można być sobą. Lubił Laylę, mimo że jego rodzina absolutnie nie popierała tej znajomości. Mimo wszystko jej świat był dla niego niekiedy abstrakcją. Nie miał możliwości zapałania sympatią do niemagicznych. Przyzwyczajony do magii nie potrafił wyobrazić sobie życia bez niej. To byłoby takie… puste, jakby oderwano mu duszę. Mógłby o tym rozmyślać godzinami a wolał jeszcze spędzić trochę czasu z Fergusem skoro już wyszli na chłodne powietrze.
- Prowadź więc… tylko nie do sklepów.- wskazał ręką dowolną stronę świata i gotów był przy nim iść, zaufać, że go nie porzuci w niekomfortowym miejscu.
- Chętnie poznam trochę twojego świata. Tak długo cię ignorowałem, że chcę to choć trochę nadrobić.- uśmiechnął się… ciepłej, z pewną dozą czułości, która to wykradła się spomiędzy jego mimiki i sposobu układania ust. Nie wiedział na ile ważna jest dla niego muzyka ale czy przypadkiem właśnie nie po to się spotykali? Wrzucił go tyle razy do wody więc czas poznać jego małego świra.
- Czyli mam nie chodzić z tobą na plac pełen mugoli bo z tego co pamiętam to jesteś mi winien kilka zemst.- oto Fergus działał leczniczo na jego stres bo zaśmiał się i przestał przejmować, że stoją u progu świata, gdzie nie mógł być sobą.
- Miałeś w rodzinie mugola?- zapytał neutralnym tonem, może nieco cichszym niż zazwyczaj. Trudne były to czasy, lepiej nie mówić na głos o swoim pochodzeniu w obawie, że niepowołane uszy wykorzystają to przeciwko nim. Wstrzymał oddech od nagłej bliskości i ciepła Fergusa, rozlało się po nim przyjemne ciepło płynące od tego krótkiego kontaktu ich ust. Zatrzymał rękę na jego łokciu, jakby chciał go odsunąć albo przysunąć. Nerwowo się rozejrzał ale nikogo nie zauważył. Zwilżył usta koniuszkiem języka, zabierając ostatni słodki posmak zanim wiatr nie wysuszył naskórka warg.
- Grabisz sobie.- miał warknąć ale złość mu ani trochę nie wyszła. Z większym entuzjazmem zrównał się z nim i szturchnął go ramieniem.
- Mamy rozmawiać, głupku. Nie podsuwaj mi pomysłów na resztę wieczoru.- ale już się uśmiechał półgębkiem. Sięgnął po rękę Fergusa i wcisnął ją do jego kieszeni po to, aby przypadkiem się nie zbłąkała w jego stronę. Wsunął też i swoje dłonie do kieszeni i pozwalał mu prowadzić. Raz na jakiś czas jednak trochę zachodził mu drogę, zmuszając do odsuwania się na pół kroku w bok.
- O czym rozmawialiśmy zanim tak niestosownie mi przerwałeś?- zapytał i nie wychodziło mu udawanie powagi, gęba znów sama się cieszyła a stres spadł całkowicie na drugi plan.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Castiel Flint (2944), Fergus Ollivander (4292)

Wiadomości w tym wątku
[Kwiecień 1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Fergus Ollivander - 05.01.2023, 16:44
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Castiel Flint - 05.01.2023, 17:36
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Fergus Ollivander - 05.01.2023, 20:36
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Castiel Flint - 05.01.2023, 21:31
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Fergus Ollivander - 05.01.2023, 22:18
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Castiel Flint - 06.01.2023, 00:27
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Fergus Ollivander - 06.01.2023, 13:04
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Castiel Flint - 06.01.2023, 15:48
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Fergus Ollivander - 06.01.2023, 17:02
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Castiel Flint - 06.01.2023, 17:43
RE: [30.04.1972r.] Uliczki w okolicy Dziurawego Kotła | Fergus & Castiel - przez Fergus Ollivander - 06.01.2023, 19:11

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa