• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Dalej »
[kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric

[kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric
The Healing Light
some superheroes
wear a white coat
krew
genetyka
zawód
Przystojny, wysoki (180 centymetrów wzrostu), trochę wychudzony uzdrowiciel o łagodnym usposobieniu. Nieśmiały, trochę za cichy, ale bardzo sympatyczny. Widać po nim od razu, że zdecydowanie za dużo czasu spędza w zaciszu swojej pracowni alchemicznej, ale pomimo kilku dziwactw wplecionych tu i ówdzie, wzbudza sympatię i szacunek. W pracy nosi szpitalny fartuch. Poza pracą również ubiera się w jasne kolory.

Cedric Lupin
22.06.2024, 01:40  ✶  
Zmieszał się nieco, gdy Brenna postanowiła z nim dyskutować. Co gorsza, robiła to za pomocą logicznych argumentów, na które ciężko byłoby znaleźć stosowną odpowiedź. Na szczęście był zmęczony na tyle, że nie przejmował się takimi rzeczami.
— Ty nie bądź taka mądra, okey? Jasne, może jestem przemoczony, ale jestem tuż pod domem. Mogę wejść, zmienić ubrania, wziąć ciepłą herbatę i rano będę jak nowo narodzony. Z tego co kojarzę, — zaczął swój monolog, przywdziewając przy tym ton głosu, którego używał do przyjmowania pacjentów w gabinecie. W tej chwili Brenna była jedynie kolejnym krnąbrnym dzieckiem, które nie chciało się zastosować do jego zaleceń. — To wspaniale, że biegasz. Regularne treningi są doskonałe dla utrzymania ciała w dobrej formie, a dotlenianie mózgu z pewnością pomaga w ciągu dnia. Teraz jednak mamy chłodny wieczór, a poza tym... — zaczął, ale nagle przerwał. Wszystko przez to, że wyleciało mu z głowy, co tak właściwie chciał jej powiedzieć. — Poza tym to ja jestem lekarzem z naszej dwójki. Proszę się nie mądrzyć — dokończył, z trudem nie pokazując jej przy tym języka. Wykorzystał do tego ostatnie sprawne szare komórki. Dopiero teraz, gdy skończył z tą nieco specyficzną reprymendą, zaczęło go zastanawiać, czego mogła chcieć. Na szczęście wyglądała na całą i zdrową, przynajmniej tym razem.
— Przeszkadzać? Masz szczęście, że tego nie słyszała. Najpierw zrobiłoby się jej przykro, a potem siłą zaciągnęłaby cię na herbatę i kawałek ciasta — parsknął lekkim śmiechem, kręcąc przy tym głową. Jego mama naprawdę lubiła Longbottomów, a Brenna była chyba jej ulubienicą. W sumie to się nie dziwił, bo sam miał dość podobne odczucia. Byli przyjaciółmi, ale po części czuł się przy niej jak przy starszej siostrze.
— Nigdy nie będę na tyle zmęczony, żeby nie znaleźć czasu na dla bliskich. Zapamiętaj to sobie, moja droga — powiedział, posyłając jej przy tym lekko oburzone spojrzenie. Wiedział, że chciała być grzeczna, ale teksty tego typu były absolutnie niepotrzebne. Przecież wiedziała, że Cedric nigdy nie odmówiłby jej pomocy. — Hm. W takim razie chodźmy do środka. Chcesz usiąść w kuchni, czy przemkniemy się do mnie? Jeśli mama cię zobaczy, pewnie będziesz musiała odłożyć naszą rozmowę o dobre pół godziny — dodał jeszcze, czekając na jej decyzję. Bez słowa sprzeciwu zaakceptował to, że siłą wsunęła go pod osłonę parasola. W sumie to całkiem miło było przestać czuć na sobie ciągły deszcz.
— Zaczynasz mnie lekko niepokoić. Mam nadzieję, ze nie wmieszałaś się w nic głupiego? Bo o niebezpieczne rzeczy ocierasz się zdecydowanie za często — rzucił jej oceniające spojrzenie, po czym lekko pociągnął ją za ramię, prowadząc w stronę apteki. Gdy stanęli już pod dachem budynku, zerknął na nią, czekając na decyzję względem tego, gdzie się udadzą.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2120), Cedric Lupin (2651)

Wiadomości w tym wątku
[kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Brenna Longbottom - 24.05.2023, 18:29
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Cedric Lupin - 10.06.2024, 01:18
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Brenna Longbottom - 11.06.2024, 13:02
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Cedric Lupin - 16.06.2024, 19:53
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Brenna Longbottom - 17.06.2024, 11:37
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Cedric Lupin - 22.06.2024, 01:40
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Brenna Longbottom - 23.06.2024, 21:30
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Cedric Lupin - 24.06.2024, 02:01
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Brenna Longbottom - 25.06.2024, 18:11
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Cedric Lupin - 30.06.2024, 18:51
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Brenna Longbottom - 01.07.2024, 07:51
RE: [kwiecień 1971] Nastał czas ciemności, Brenna i Cedric - przez Cedric Lupin - 06.07.2024, 02:47

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa