• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus

[30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
26.06.2024, 12:11  ✶  

— Zostałem pobłogosławiony klęską urodzaju, doktorze. Widzę kilka wersji tych samych wydarzeń na tyle często, aby personifikować czas jako coś, co tylko spotykam na swojej drodze, a nie w czym egzystuję. — Wyjaśnił, miękko gestykulując, jakby to, co mówił, miało jakikolwiek sens dla jego słuchacza. Nie mógł powiedzieć mu o czasozmieniaczu, nie zamierzał, ale jasnowidzenie i tak było do tego zbliżone. Nie stan dysocjacyjny, lecz nadmierna obecność w chwili, aby rzeczywistość nie umknęła, niemal jak negatyw odrealnionego stanu bez czucia, lecz koniec końców nadal pozostawiający go poza czasem, poza akcją, w skupieniu bardziej nad wyborem ścieżki, niż kroczeniem nią.

— Widzi doktor, jestem chodzącym martwym. Moja matka nosiła w sobie dar widzenia przyszłości, tak jak ja, lecz dużo słabszy i gdy się urodziłem, przewidziała, że umrę młodo, widziała Hiacynta przebitego strzałą Apollina. — Historia należała do tych tragicznych, chociaż Longbottom nie wiedział, czy Black znał w ogóle mitologię, jakąkolwiek poza opowieściami kowenu. Bóg poezji, słońca i przepowiedni zakochał się w księciu wojowników, Hiacyncie ze Sparty. Pokochał go jednak również Zefir i wiedziony zazdrością, skierował, w zależności od wersji, strzałę Apollina lub dysk, wprost na jego ukochanego, zadając mu śmieć. Morpheus ukochał wizję Apollina, trzymającego w ramionach spartańskiego księcia, z jego własną strzałą przebijającą pierś. Książę Wojowników i Słońce, Gwiazda, Wieszcz, jakże ironicznie. — Kiedy zginęła moja starsza siostra, podczas jej pogrzebu oczywiście rozmawialiśmy o tym, kogo pochowamy następnego. Moi bracia niemal jednogłośnie wskazali na mnie. Już wtedy planowałem awans do Departamentu Tajemnic. Lubię grać w szachy, kiedy inni grają w warcaby.

Zamilkł na moment. Głos zniżył do szeptu, spojrzenie przeniósł na swoje palce, oglądał w braku zainteresowania równiutkie paznokcie.

— Bo stanąłbym pomiędzy nim a zaklęciem. Wiedziałbym. Po prostu bym wiedział. Wszyscy, którzy widzą przyszłość, mają krótką datę przydatności i chciałbym, żeby ostatni akt mojego życia miał znaczenie.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Morpheus Longbottom (1795), Perseus Black (1786)

Wiadomości w tym wątku
[30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 03.01.2024, 13:56
RE: [30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Perseus Black - 22.01.2024, 12:47
RE: [30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 29.01.2024, 11:12
RE: [30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Perseus Black - 18.03.2024, 00:04
RE: [30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 19.03.2024, 14:35
RE: [30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Perseus Black - 01.06.2024, 10:11
RE: [30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 26.06.2024, 12:11
RE: [30 VI 1972, Lecznica Dusz] To get a dream of life again | Perseus & Morpheus - przez Perseus Black - 23.10.2024, 21:32

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa