• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Aktualizacje Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)

Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
06.07.2024, 23:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2024, 22:11 przez Morrigan.)  
Chciałabym podmienić cały wpis o WIOŚNIE 1972 w kalendarium Augustusa na to:

Kod:
[h1]Wiosna 1972[/h1]
[Kalendarz]
[h4]dokonania fabularne[/h4]
Choć to nie jest wybitne dokonanie, a raczej akt porażki - pod koniec kwietnia Augustus miał okazję być nieszczęśnikiem, który trafił na magiczny szampon, który wyrastał [b]kaktusa na głowie[/b] używającej go osoby. Od uciążliwego wypadku uwolnił go Ojciec, aczkolwiek Vespera obiecała Augustusowi, że nie omieszka o tym opowiedzieć pozostałym domownikom Posiadłości Rookwoodów (zapewne oprócz Voldemorta i dziadunia Josepha). Informacja ta miała nie wyjść poza ramy domu i najwyraźniej tak pozostało.
Młody Rookwood oficjalnie [b]nie uczestniczył w atakach na Beltane[/b], gdyż właśnie w tym dniu przypadała rocznica jego ślubu i był na kilkudniowym wyjeździe z małżonką za granicą. Po powrocie z wyjazdu usłużnie [b]pracował w Ministerstwie Magii[/b] na tym samym stanowisku - jako antropolog. Okazał się niezwykle przydatny po atakach Śmierciożerców, ale nie wydawał się zanadto zafascynowany oględzinami zwłok. Stało się to dla niego rutyną.
W miesiącu maju [b]odnowił znajomość[/b] z dawną znajomą z czasów szkolnych - Aveliną Paxton. Choć pragnął aby prowadzić z nią interesy (dosyć często spożywa eliksiry uspakajające oraz usypiające), to jednak nie mógł powstrzymać uczuć, które od dawna do niej żywił. Znajomość ta, chociaż burzliwa, jeszcze nie miała okazji wywrócić jego życia do góry nogami, choć ewidentnie zaczęła ku temu zmierzać.
Choć wątek jest w trakcie pisania, Augustus prawdopodobnie wygrał drobny pojedynek z Danielle Longbottom na zaklęcia i będzie miał okazję pomóc Avelinie w trakcie zdejmowania beltanowej klątwy poprzez zrobienie świeczek.

[h4]
[align=right]postępy[/align]
[/h4]
Za wiele nie udało się osiągnąć postaci wiosną 1972 roku, gdyż pojawiła się na forum w trakcie trwania/po Beltane. Zmiany zapewne pojawią się latem 1972 roku, ponieważ Augustus zaczyna odczuwać potrzebę zmiany stanowiska pracy by być przydatniejszym Śmierciożercą, ale też by realizować się jako czarodziej.

[Rozgrywki]
[Sesja data="28 kwietnia 1972" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1552&pid=14588#pid14588"][b]SUMA PRZYPADKÓW: Tu mi kaktus wyrośnie[/b] • W trakcie zażywania kąpieli wyrósł mi kaktus na głowie. W przypływie złości krzyknąłem, podniesionym magicznie głosem na Vess, by tu przyszła, gdyż byłem pewien, że to jej sprawka. Na moje nieszczęście, nie przyszła do mojej łazienki jedynie Vespera, ale również Ojciec i brat. Poprosiłem Ojca o pozbycie się delikwenta z mojej głowie, zaś siostrę o zachowanie powagi, gdyż miała ze mnie niezły ubaw.
[size=x-small]STARRING: VESPERA ROOKWOOD, CHESTER ROOKWOOD, ULYSSES ROOKWOOD[/size][/Sesja]
[Sesja data="4 maja 1972, po 8:30, tuż przed otwarciem sklepu" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1529&pid=14340#pid14340"][b]Odnowienie kontaktów[/b] • Odwiedziłem Avelinę Paxton w jej pracy, w aptece pod nazwą Eliksiry Ravena w celu odnowienia znajomości oraz wznowienia biznesu z czasów naszej nauki w Hogwarcie. Okazało się, że dziewczę nic się przez te lata nie zmieniło. Dalej ma ostre pazury. Jedna różnica to taka, że odkryłem napaść na nią przez wampira, czego postanowiła nie zgłaszać odpowiednim służbom.
[size=x-small]STARRING: AVELINA PAXTON[/size][/Sesja]
[Sesja data="4 maja 1972, po pracy" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1533&pid=14429#pid14429"][b]Pierwsze zamówienie, pierwszy spór[/b] • Złożyłem zamówienie u Aveliny Paxton na eliksiry nasenne oraz uspokajające. Przy okazji dowiedziałem się, że jest niedojrzałą i niewdzięczną dziewczynką. Do zapamiętania: preferuje bym był dla niej dupkiem.
[Sesja data="8 maja 1972, w przerwie od pracy" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1560"][b]Odetchnięcie dymem[/b] • Porozmawiałem z Lycoris o wszystkim i o niczym. Lekka pogadanka dla sportu oraz dla przebudzenia umysłu w krótkiej przerwie na papierosa.
[size=x-small]STARRING: LYCORIS BLACK[/size][/Sesja]
[Sesja data="10 maja 1972" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1594&pid=15431#pid15431"][b]Skorpiony wolą dupków[/b] • Przybyłem do Eliksirów Ravena aby odebrać swoje zamówienie od Aveliny Paxton. Choć starałem się być dupkiem, którego pragnęła widzieć, to nasze spotkanie zakończyło się pośrednim wyznaniem uczuć. Miała się odezwać listownie, czy chce dalszej współpracy.
[Sesja data="15 maja 1972, wczesny ranek" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=2324&pid=25768#pid25768"][b]SŁOŃCE I KSIĘŻYC: Targowisko za magicznymi drzwiami[/b] • Miałem towarzyszyć Ojcu w zakupach w sklepie Lovegoodów. Niestety, nie zdążyliśmy namierzyć magicznego przejścia do tego  miejsca, z racji tego że miałem okazję wpaść w atak paniki przez świnie w pobliżu. Byłem tak zaaferowany potencjalnym atakiem świń, że nie dostrzegłem bezgłowego ducha, który przez nasz przemknął, ale miałem czuć jego chłód do końca dnia.
[size=x-small]STARRING: CHESTER ROOKWOOD[/size][/Sesja]
[Sesja data="15 maja 1972, wieczór" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1642&pid=15712#pid15712"][b]Na ratunek Avelinie[/b] • Otrzymałem niepokojący list od Aveliny, że jest zakochana w kimś, do kogo tak naprawdę nic nie czuje. Przybyłem i stwierdziłem, że to prawdopodobnie klątwa. Postanowiłem przy niej być, póki się jej nie pozbędziemy.
[Sesja data="15 maja 1972, późny wieczór" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1680&pid=16188#pid16188"][b]Zdejmowanie klątwy[/b] • Danielle przybyła w Aveliny w odpowiedzi na nasz list. Niestety, źle zrozumiała moje pobudki i wyklarowała się między nami drobna sprzeczka. Na szczęście - udało się zdjąć z Aveliny klątwę; na nieszczęście - zostałem wyproszony zaraz po odczynieniu.
[size=x-small]STARRING: AVELINA PAXTON, DANIELLE LONGBOTTOM[/size][/Sesja]
[Sesja data="23 maja 1972" link="http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=2094&pid=22459#pid22459"][b]Polowanie na widma - wątek dodatkowy[/b] • Odwiedził mnie w Biurze Koronera Atreus, który przyszedł po raport dwójki denatów znalezionych na polu. Zafascynowały mnie zwłoki Thomasa i Marthy.
[size=x-small]STARRING: ATREUS BULSTRODE[/size][/Sesja]
[/Rozgrywki]
[/Kalendarz]

Tu zawarłam na czerwono informacje - co dodałam, a co edytowałam.

adnotacja moderatora
Edytowałam! Serduszko Jak coś, to na przyszłość możesz wrzucić tutaj same wpisy sesji, które potrzebujesz sobie dokleić, to żaden problem Słodziutki @Augustus Rookwood
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Eutierria - 27.12.2023, 16:35
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Erik Longbottom - 29.12.2023, 22:40
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Victoria Lestrange - 31.12.2023, 15:08
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Alastor Moody - 17.02.2024, 21:34
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Cameron Lupin - 31.03.2024, 02:03
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Robert Mulciber - 29.05.2024, 22:51
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Timothy Fletcher - 31.05.2024, 14:38
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Augustus Rookwood - 06.07.2024, 23:36
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Erik Longbottom - 09.09.2024, 23:55
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Augustus Rookwood - 25.09.2024, 21:34
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Sandie Bell - 02.11.2024, 14:49
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Cathal Shafiq - 03.01.2025, 11:57
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Olivia Quirke - 04.03.2025, 16:16
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez The Lightbringer - 26.06.2025, 06:48
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Rodolphus Lestrange - 24.07.2025, 15:01
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Lazarus Lovegood - 02.08.2025, 01:28
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Nora Figg - 14.10.2025, 13:39
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Victoria Lestrange - 24.10.2025, 20:21
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez The Edge - 25.03.2026, 23:45
RE: Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować) - przez Anthony Shafiq - 31.03.2026, 16:41

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa