• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 9 Dalej »
[20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie

[20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
07.07.2024, 21:41  ✶  

Po tym jak jego przyjaciel postanowił ujawnić przed nim swoją tożsamość to wreszcie mogli porozmawiać w cztery, jak to mieli w zwyczaju. Kiedy ostatnio spotkali się w tym miejscu to właśnie on wysłuchiwał zwierzeń swojego przyjaciela. Tego dnia role mogły się odwrócić i to on będzie zwierzał się Giovanniemu.

— Nie byłbym taki pewien, przyjacielu. Przedstawiciele władz bardzo często nie różnią się w niczym od najgorszych oprychów z Nokturnu, których starają doprowadzać przed oblicze wymiaru sprawiedliwości. Jak dotąd nie doświadczyłem nieprzyjemności ze strony swoich fanów. Psychofani i antyfani to zagadnienia wymagającego znacznie szerszego omówienia tego tematu... o nich moglibyśmy napisać książkę. Coś masz za uszami? Uwiodłeś nieodpowiednią kobietę i zostałeś przyłapany przez męża swojej kochanki? Oświadczyłeś się i uciekłeś przed ołtarza? Unikasz kontaktu z wydawcami? — Philip w swojej wypowiedzi nawiązał do mającego miejsce na początku sierpnia pobicia, którego padł ofiarą. Za dokonany na niego atak odpowiadał znany z pierwszych stron gazet - Atreus Bulstrode. Philip jak dotąd nie rozczarował się swoimi fanami, jednak dopuszczał do świadomości, że jego towarzysz mógł mieć inne doświadczenia. Doskonale wiedział, że fani fanom nierówni. Psychofani i antyfani potrafili być z kolei prawdziwą zmorą każdego celebryty. Niewykluczone, że zadając swojemu przyjacielowi te pytania, trafił w dziesiątkę. Posługując się metaforą ze świata tak szlachetnego sportu, jakim był Quidditch, to powiedziałby, że wykonał udany rzut kaflem przez jedną z obręczy i zdobył dla siebie te dziesięć punktów.

— Do tej pory co zaplanowałeś? W sensie, jakie części Wielkiej Brytanii planujesz odwiedzić? — Zainteresował się planami podróżniczymi swojego przyjaciela. Nie zaprosił tutaj Giovanniego, aby przez najbliższy czas tylko mówić o swoich problemach. Do nich jeszcze zdążą dojść w toku ich rozmowy. Posiadane przez niego zwierzaki stanowiły doskonałe towarzystwo dla kogoś, kto doświadczył tego wszystkiego, co on w ostatnim czasie. Głaskanie miękkiego futerka swoich czworonogów uspokajało i odprężało go. Obowiązkowe spacery z nimi weszły mu w krew i odnajdywał w tym pewną przyjemność.

— Błysku, przygotuj dla mojego gościa herbatę i ciasteczka. — Po tym jak Giovanni wyraził potrzebę napicia się herbaty, Philip przywołał swojego skrzata domowego aby zajął się przygotowywaniem herbaty dla jednej osoby. On sam nie miał ochoty na herbatę.

— Pod względem fizycznym... odzyskuję powoli siły. Poza tym... otarłem się o śmierć, omal nie zginąłem na tym statku i potrzebuję poczuć się naprawdę żywym. Nie czuję się... dobrze. — Na razie przedstawił Giovannemu szczątkowe informacje. Prawdopodobnie zdobędzie się na więcej zwierzeń w późniejszym czasie. To wszystko nie było coś, co dało się opowiedzieć na trzeźwo.

Before I'm back to my defenses
I delight in waiting here
To watch the whole thing escalate
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Giovanni Urquart (838), Philip Nott (1246)

Wiadomości w tym wątku
[20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie - przez Giovanni Urquart - 15.05.2024, 20:09
RE: [20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie - przez Philip Nott - 19.05.2024, 21:11
RE: [20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie - przez Giovanni Urquart - 22.05.2024, 10:02
RE: [20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie - przez Philip Nott - 07.07.2024, 21:41
RE: [20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie - przez Giovanni Urquart - 13.07.2024, 12:47
RE: [20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie - przez Philip Nott - 31.07.2024, 18:37
RE: [20.08.1972] Jak mam żyć feat. Wielkie pranie - przez Giovanni Urquart - 10.08.2024, 20:30

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa