08.07.2024, 16:49 ✶
—10/08/72—
Tego dnia w biurze pojawił się zamiast Shafiq'a Ptolemeusz, czyniąc niemałe zamieszanie w próbie dostania się do gabinetu szefa i jego zastępcy.
Little Hangleton, 10.10.72
Mój drogi i jedyny w swoim rodzaju Zastępco,
Tak wiem, że miałem przeskoczyć do Londynu niedługo po Tobie, dziś jednak nie będzie mnie w pracy. Przechadzając się dziś rano w ogrodzie, zbierając myśli i plany na nadchodzące tygodnie, rozważałem ostatnie kroki, które trzeba nam podjąć i pewne ostateczne decyzje dotyczące delegacji, również jeśli chodzi o moich asystentów. Obiecałem Isaac'owi, że go zabiorę jeszcze przy okazji rekrutacji, bez względu czy będzie to nasze pożegnanie, czy przypieczętowanie dalszej współpracy. Myślę z oczywistych względów o Ricie, myślisz, że Jessie też chciałby się przelecieć?
Jest też sprawa, która nie daje mi spokoju, mianowicie Twoje nerwy pod koniec naszej wizyty na Czarnym Weselu. Wydajesz się ostatnio podwójnie zaangażowany w sprawy zawodowe i proszę nie składaj tego na karb mojej lipcowej niedyspozycji. Co się dzieje? Pamiętasz, że możesz na nas liczyć? Pamiętasz, że możesz na mnie liczyć?
Twój nie tylko szef, ale też przyjaciel
Anthony
Anthony