• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Dalej »
[12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper

[12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper
miss goodman
rage, maybe rage would lift me up, make me stand, make me walk—
krew
genetyka
zawód
Wysoka (177 centymetrów) i niekształtna; wąska talia, niemalże płaska klatka piersiowa, szerokie ramiona oraz krzywe, bocianowate nogi zaskarbiły jej w szkolnych latach niechlubne przezwisko - oset. Jej miodowe włosy, jeśli nie potargane, upięte są w niedbały kok, zaś spojrzenie błękitnych oczu kryje w sobie zmęczenie. Poza tym nosi się elegancko, choć mało kobieco, lubując się w idealnie skrojonych garniturach.

Severine Crouch
18.07.2024, 20:08  ✶  
Osjaniczny uśmiech zamajaczył na wargach Severine, która zamilkła nagle i odwróciła od niego spojrzenie, zamiast tego uparcie wpatrując się w rozedrganą czerwień wypełniającą kieliszek, jakby w niej kryła się odpowiedź na wszystko. Czy robiło to jakąś różnicę? Jej zdaniem, kolosalną. Bo nawet gdyby podobna sytuacja spotkała Oleandra, byłoby łatwiej z niej wybrnąć. On, w przeciwieństwie do Severine, nie musiał z niczego rezygnować, nie musiał się niczego wstydzić, społeczeństwo wzruszyłoby jedynie ramionami, zamiast wytykać go palcami.

Wreszcie podniosła na Anthony'ego mokre od łez spojrzenie. Jedna z gorących kropel wylała się spod powieki i popłynęła po bladym policzku - wytarła ją pośpiesznie dłonią, ale popłynęła kolejna, i za nią jeszcze jedna, aż w końcu musiała zdać sobie sprawę z tego, że siedzi na kanapie obcego człowieka i płacze. Jakże to żałosny był widok - Severine, kreującej się na kobietę silną i niezależną, tak łatwo poddającej się teraz emocjom.

— Zmieniłoby wszystko. Gdybym była synem, byłabym dla niego nie mniej wartościowa niż mój brat, którego aktualnym zajęciem są hedonistyczne rozrywki, a mimo to jest jego ulubionym dzieckiem. Gdybym była synem, byłby dumny z moich sukcesów, zamiast pobłażliwie kręcąc na nie głową i mówiąc, że dali mi fory, bo jestem kobietą. Gdybym była synem, nie wytykałby mi, że z moim wyglądem nigdy nie wyjdę za mąż i nie dam mu wnuków... — mówiła szybko, wypluwała z siebie wszystko, co zbierało się w niej przez lata - cały gniew i nienawiść, poczucie niesprawiedliwości, ale też i bezgraniczny żal — Wierzyłam mu we wszystko. Wierzyłam, że jestem ostem - on pierwszy mnie tak nazwał - który nie ma szans na szczęście u boku drugiego człowieka, dlatego, kiedy tamtego wieczora ja i mój przyjaciel wypiliśmy za dużo... A potem... Potem urodził się Atticus. Ale najpierw musiałam odejść z Ministerstwa, to był warunek. Wstyd i tajemnica. Myślałam, że mój syn mi to wynagrodzi. Ale mój ojciec i jego mi go zabrał.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (1519), Severine Crouch (1058)

Wiadomości w tym wątku
[12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper - przez Anthony Shafiq - 02.07.2024, 21:31
RE: [12.06 Severine & Anthony] - przez Severine Crouch - 03.07.2024, 00:15
RE: [12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper - przez Anthony Shafiq - 13.07.2024, 02:48
RE: [12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper - przez Severine Crouch - 18.07.2024, 20:08
RE: [12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper - przez Anthony Shafiq - 27.07.2024, 20:52
RE: [12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper - przez Severine Crouch - 17.09.2024, 17:43
RE: [12.06 Severine & Anthony] With the key of softness unlock the locks—with a whisper - przez Anthony Shafiq - 24.09.2024, 20:54

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa