15.07.2024, 15:23 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.07.2024, 15:31 przez Atreus Bulstrode.)
Magiczne różności -> stoisko pani Zamfir
Mruknął w ślad za siostrą podziękowanie za obsługę, a następnie przesunął się dalej wzdłuż straganów. Na jej słowa spojrzał w stronę stanowiska z winami, wyłapując tam przede wszystkim Lorien i Anthony'ego, rozmawiających sobie w najlepsze. Kusiło go dopchać się tam do nich, ale Florence miała rację, oprócz nich zebrało się tam jeszcze trochę ludzi, a on niezbyt czuł się na wojowanie łokciami, kiedy rozszczepiona noga ciągnęła i przypominała o sobie. Towarzyskie zaczepki postanowił więc przesunąć na kiedy indziej.
- Hm? - zerknął, przystając obok siostry i zerkając pobieżnie na wystawione na straganie butelki. Może gdyby wiedział, że to matka Viorici obsługuje stanowisko, to zatrzymałby się przy nim specjalnie, ale tak przez moment wodził spojrzeniem, niby to niezdecydowany, bo jakby nie patrzeć - nie była to ta cytrynówka, ale przecież alkohol to alkohol. - W sumie czemu nie - przytaknął jej, w pierwszej kolejności decydując się na degustację obu rodzajów.
Było ciekawe, chociaż Bulstrode nie był pewien czy trafia to w jego gusta. Po chwili zastanowienia jednak poprosił sprzedawczynię o zarówno taką z miodem, jak i ziołami. Następnie odliczył zapłatę i podał jej pieniądze.
af x2 na rakije bo dwa kieliszki
Rzut Z 1d100 - 97
Sukces!
Sukces!
Rzut Z 1d100 - 15
Akcja nieudana
Akcja nieudana
Zabrał swoje butelki, zaraz je chowając, niby to zadowolony z zakupu, ale czując że tak jak pierwsza porcja weszła gładko, tak druga już trochę mniej. Może chodziło o zmęczenie, może o działające eliksiry, a może zwyczajnie nie doceniał mocy degustacyjnej porcji.
- Nie wiem o czym mówisz - mruknął, odwracając się do Basiliusa, uśmiechając się do niego krzywo czymś na pograniczu zdegustowania i rozbawienia. W sumie to do nich, bo Prewett nie był sam. - Cześć Ella - przywitał się z kuzynką, zanim znowu spojrzał na jej brata. - Żyję. Nic mi nie jest, a do tego mam całą skrzynkę k... świeczek. Może chcesz jedną? Postawisz sobie w pokoju dla relaksacji.