• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 11 Dalej »
lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej

lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
20.07.2024, 00:30  ✶  
W Londynie dało się natrafić na różnych dziwaków. Ludzie lubili rzeczy powszechnie uchodzące za popaprane - krzyczenie na siebie, obrażanie, bicie, szarpanie za włosy. Żyli latami w toksycznych, wysysających z nich życie związkach... No generalnie czerpali przyjemność lub życiową satysfakcję z bycia krzywdzonymi. Flint do tego grona nie należał, ale nie zaczęłam tego wątku bez powodu - kiedy chcesz być uderzonym, rozkosznie nadstawiasz drugi policzek, a kiedy chcesz być okradzionym, natrętnie napełniasz trzymaną na wierzchu sakiewkę kilkoma syklami, żeby skusić potencjalnego złodziejaszka.

Tak, Dægberht chciał być okradziony, a O'Dwyer wpadł w jego pułapkę tak, jak kociak wpadłby w pułapkę zastawioną z kłębka włóczki toczącego się po zakurzonej podłodze.

- Ciekawe, obrabowany właśnie zostałem, w biały dzień na Alei Horyzontalnej, wszechświat zechciał kogoś ukarać akurat dziś - oświadczył, jakby to była najnormalniejsza rzecz na świecie, a przecież Leo wciąż znajdował się w zasięgu jego głosu. Nie, Flinty nie był kimś, kto by się taką rzeczą wcale nie przejął - teraz jednak zachowywał się jak kompletny odklejeniec - stał tak jak słup soli, wpatrując się niby to w uciekającego kieszonkowca, ale tak naprawdę to w nic się nie wpatrywał.

- Berty, a niech to, nawet nie zauważyłam go, jak się zbliżał...!

- Mhm. To co z tym waflem?

Pani Pippins zmarszczyła brwi, wychylając się zza tej lady. Kobiecina nie miała pojęcia co robić, cmoknęła ustami i wzruszyła ramionami, zabierając się za smażenie tego wafla, mogła go przecież w ten sposób jakoś pocieszyć, tak? Ale Flint nie potrzebował pocieszenia. Wręcz przeciwnie, pocił się teraz z zupełnie innego powodu, niż można się było spodziewać po kimś, kto właśnie stracił jakiś skrawek swojego dobytku i został przy tym popchnięty jak nic nieznacząca kukła.

- Pani Pippins wie pani co, ja... chyba poczucie winy mam jednak. Popilnowałaby chwilę pani mojego wózka? - Kopnął ten odstający dynks, dzięki któremu wózek stał w miejscu, zamiast toczyć się w dół ulicy, po czym poprawił swój kapelusz i ruszył w pościg za O'Dwyerem. - Poczekaj! Poczeeekaj! Coś ci muszę powiedzieć o tej sakiewce, coś baaardzo ważnego!

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dægberht Flint (2196), Leo O'Dwyer (1545)

Wiadomości w tym wątku
lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Dægberht Flint - 16.07.2024, 18:35
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Leo O'Dwyer - 17.07.2024, 22:29
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Dægberht Flint - 20.07.2024, 00:30
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Leo O'Dwyer - 21.07.2024, 18:49
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Dægberht Flint - 26.07.2024, 02:06
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Leo O'Dwyer - 27.07.2024, 17:48
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Dægberht Flint - 29.07.2024, 01:39
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Leo O'Dwyer - 29.07.2024, 21:22
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Dægberht Flint - 30.07.2024, 13:40
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Leo O'Dwyer - 04.08.2024, 11:48
RE: lato 1972, 14 sierpnia // wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej - przez Dægberht Flint - 11.08.2024, 00:41

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa