• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
[4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle

[4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle
Olbrzymka
Draco dormiens nunquam titillandus.
krew
genetyka
zawód
Patrzysz i zastanawiasz się, czy masz do czynienia z olbrzymem, który zgubił się w Londynie. Barczysta, wysoka na blisko dwa metry, o twardych rysach twarzy. Dopiero później, jak już przyzwyczaisz się do jej wyglądu, zauważasz pewne drobnostki. Kartoflany nos zdobi poprzeczna blizna, przebiegająca na jego grzbiecie. Miodowe oczy spoglądają na świat ze spokojem, który ociepla serce i daje odetchnąć. Włosy ciemnobrązowe, prawie wpadające w czerń, skręcają się i falują, jeżeli ich właścicielka wypuści je z niedbałego warkocza. Olbrzymka zdaje się mocno stąpać po ziemi, ale znać w tym kroku delikatność.

Regina Rowle
09.01.2023, 20:49  ✶  

Niechętnie pokiwała głową na słowa Brenny o halucynogennych działaniach cholera wie czego. Ćmienie w głowie nie ustawało, więc nie dość, że miała problem z przypomnieniem sobie, od czego to wszystko się zaczęło, to jeszcze zmagała się z lekko kołyszącym się obrazem.

— Ból głowy i zawroty, świat mi trochę faluje, ale widzę cię normalnie. — ją też widziałaś normalnie  Rowle, pomyślała i znowu spojrzała na swoje dłonie.

Pokręciła głową na zaproponowaną chusteczkę i znowu przetarła twarz dłonią. Przymknęła oczy, skupiając się na swoim oddechu, a nie na szaleńczym biciu serca.

Całe szczęście Longbottom zalała ją informacjami, które skutecznie przywołały ją do teraźniejszości i zakotwiczyły tu i teraz. Nie oszalała, nie była jedyną, której to się przytrafiło i Brenna naprawdę przed nią stała i do niej mówiła.

— Jadłam śniadanie w Dziurawym Kotle, zapewne jak trzy czwarte czarodziejów na Pokątnej. Później zostawiłam Cymbała w pokoju i wyszłam z Dziurawego do banku. — zaczęła opisywać, bo i sama próbowała znaleźć coś, co mogło wywołać te wizje. — Szłam Pokątną, ale była zalana ludźmi, jak zawsze zresztą. Skręciłam w pierwszą lepszą uliczkę, żeby przejść do Gringotta na około, ale nie przebijać się przez tłumy i wtedy…

Im bardziej skupiała się na tym, by przypomnieć sobie, co działo się po skręceniu w uliczkę a wyjściu na pustą alejkę, tym ból z tyłu głowy się zwiększał. Przymknęła oczy, pomasowała nasadę nosa i z cichym westchnieniem dokończyła:

— I potem miałam te wizje, omamy czy coś w tym stylu. Nie wiem, co je wywołało. Po prostu wyszłam na pustą alejkę, której nigdy nie widziałam, zaczęłam błądzić po pustych ulicach aż nie ścisnęły mnie ściany i… I jestem tutaj.

Rozłożyła ręce, nie mając nic więcej do dodania. Raz jeszcze odetchnęła głęboko i ponownie spróbowała wstać. Nie obyło się bez lekkiego chwiania, ale wreszcie stanęła na dwóch nogach, oparta jedną dłonią o ścianę.

— W coraz lepszych okolicznościach się spotykamy. — zażartowała, bo zwykle tak odpędzała od siebie złe myśli lub niepokoje.

Po prostu z nich żartowała.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2185), Regina Rowle (2081)

Wiadomości w tym wątku
[4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 09.01.2023, 16:47
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 09.01.2023, 17:37
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 09.01.2023, 18:14
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 09.01.2023, 18:39
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 09.01.2023, 20:49
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 09.01.2023, 23:33
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 10.01.2023, 00:25
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 10.01.2023, 13:03
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Regina Rowle - 10.01.2023, 18:22
RE: [4.04.1972] Bardzo wąskie alejki - B.Longbottom&R.Rowle - przez Brenna Longbottom - 11.01.2023, 19:44

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa