• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 16 Dalej »
[lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos

[lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
30.07.2024, 07:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2024, 13:30 przez Morpheus Longbottom.)  

Morpheus niedawno zakończył rok szkolny. Tragiczny rok szkolny, podczas którego coś spetryfikowało kilku uczniów oraz zabiło koleżankę z roku oraz z domu, do którego uczęszczał najmłodszy z dzieci Godryka Longbottoma. Krążyły plotki o zamknięciu szkoły, część dzieci przerwała edukację w placówce, jeden z uczniów został wydalony ze szkoły, pół-gigant Hagrid, za domniemane morderstwo. To był rok, w którym zaczął zastanawiać się nad swoją tożsamością, jako człowieka, rok w którym samoloty latały nad Anglią i Hitler próbował podbić całą Europę. Czarodzieje mogli być głusi na mugolskie konflikty, ale nie na wybuchy bomb, zagrażające również ich życiu, na alarmy i wygaszanie świateł, aby utrudnić wrogim pilotom nad ich głowami nawigację.

To był rok, w którym Morpheus po raz pierwszy zobaczył martwe ciało, na dodatek była to jego koleżanka. Głupia, denerwująca, ale nadal koleżanka. To był również rok, w którym matka spojrzała na niego pustym spojrzeniem wieszczów i obwieściła mu głosem bogów, że umrze młodo na polu hiacyntów.

Na pierwszy rzut oka w ogóle nie wyglądali jak bracia, on i Clemens. 

Tylko ubierali się podobnie, w standardzie koszuli i spodni materiałowych na szelkach. Nowomodnie Morpheus podwinął mankiety do łokci i zaczesał włosy do tyłu.  Normalnie kręcone krucze włosy, teraz ułożono i przyklepano do czaszki, zaznaczając ten moment, gdy z chuderlawego chłopca zmieniał się już w nie tak chuderlawego mężczyznę. Od czasu, gdy widzieli się ostatnio z Clemensem, co było dokładnie na jego weselu, bo później nadeszła przeprowadzka, szkoła oraz inne niesprzyjające zdarzenia, Morpheus urósł prawie dwadzieścia centymetrów i nieco zmężniał. Jego sylwetka z witki, zaczęła przypominać bardziej prostokąt, bardziej wojownicze kształty. Jakby wbrew tej tranzycji, wbrew przeznaczeniu, Morpheus siedzący pod drzewkiem jabłoni, trzymał w rękach tanie wydanie esejów astronomicznych wydanych przez Uniwersytet Cambridge.

— Matka cię zabije — powiedział głucho, jakby próbował go przestraszyć i wskazał długim palcem narzutę, na której umościł się jego brat. Ciemne oczy, niemal nieruchome, obserwowały uważnie Clemensa znad brzegu lektury. Patrzył na kartonowe pudło, a później na sześcian. Oczy mu zalśniły, fascynacja pulsowała w nim, aż zamarł, próbując z daleka rozczytać, co mówiły runy i co mogły oznaczać oraz, co najważniejsze, jakie ciągi mogły ułożyć w ograniczeniach pól. Próbował opanować swoją fascynację, ale Clemens mógł od razu zauważyć, że młodszy brat zapuszcza żurawia w jego stronę.

Ciekawski smarkacz.

Morpheus odstawał od swoich braci. Po pierwsze późna ciąża przebiegała z komplikacjami, a i dziecko urodziło się raczej słabego zdrowia i magimedycy kazali przygotować się na najgorsze. Po drugie otrzymał po kądzieli dar jasnowidzenia, dużo mocniejszy niż ich matka i generalnie był przez to dziwnym dzieckiem. Nieco odstręczającym, trochę wybuchowym, które bardzo mocno próbowało dopasować się do swoich braci, ich pozornej powagi i dorosłości oraz ogólnego poczucia humoru.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Morpheus Longbottom (1738), Woody Tarpaulin (2427)

Wiadomości w tym wątku
[lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 05.07.2024, 21:42
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 30.07.2024, 07:36
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 15.08.2024, 17:55
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 19.08.2024, 17:19
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 28.08.2024, 21:39
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 04.09.2024, 22:17
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 18.09.2024, 19:26
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 10.10.2024, 16:11
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 06.11.2024, 15:15
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 05.12.2024, 13:30
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 02.01.2025, 13:07

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa