04.08.2024, 21:14 ✶
Przychodzę w celu skonsultowania sprawy zatrudnienia Richarda Mulcibera do pracy w Brytyjskim Ministerstwie Magii, Departamencie Przestrzegania Prawa (stanowisko Auror/Brygadzista).
Richard ma ponad dwudziestoletnie doświadczenie pacy na stanowisku Brygadzisty jak i Aurora, tyle że w Norwegii. Wracając do Londynu, chce kontynuować swój zawód w rodzinnym kraju.
Sugerując się opisem tematu dotyczącym Hierarchii w Brygadzie Uderzeniowej i temu, że musiałby zaczynać od podstaw jako Brygadzista (co było nawet fabularnie mu przedstawione), mam pytania:
Odpowiedzi na pytania mają mi pomóc w późniejszych rozgrywkach, aby wiedzieć w jakim kierunku iść zawodowo w jego przypadku, jeżeli dostanie zatrudnienie. Temat poruszany był w kontakcie, otrzymując odpowiedzi: klik i klik i klik
Czy konieczne byłoby jednak rozegrać rekrutację z kimś (nawet z bardem)?
Czy po prostu dostanę pewne wytyczne, aby móc to uwzględnić samodzielnie w pełnej sesji?
Czy z kimś muszę rozegrać egzaminy?
Richard ma ponad dwudziestoletnie doświadczenie pacy na stanowisku Brygadzisty jak i Aurora, tyle że w Norwegii. Wracając do Londynu, chce kontynuować swój zawód w rodzinnym kraju.
Sugerując się opisem tematu dotyczącym Hierarchii w Brygadzie Uderzeniowej i temu, że musiałby zaczynać od podstaw jako Brygadzista (co było nawet fabularnie mu przedstawione), mam pytania:
- Zakładając, że dokumenty złożył w ostatnim tygodniu lipca, czy zostałby od razu przyjęty, czy rekrutujący zaznaczy, że odezwą się do niego z informacją o przyjęciu lub odrzuceniu kandydatury, która nadejdzie w sierpniu?
- Biorąc pod uwagę nazwisko, że jego rodzina w marcu 1963r. wyniosła dokumenty z Departamentu Tajemnic i są "pod obserwacją", jak bardzo może mieć utrudnioną możliwość dostania pracy? W Ministerstwie pracują osoby, które mogłyby za niego poręczyć. On sam ma także dokumenty z pewnymi wyróżnieniami ze swojej pracy z innego kraju.
- Podczas przyjmowania dokumentów, rozmowy kwalifikacyjnej, przewiduje się jakiś konkretny zestaw pytań?
- Podobno może mieć przyspieszone szkolenie/kursy na rok-dwa. W takim przypadku jak to by się przekładało na fabułę, w kwartałach, miesiącach fabularnych? Weźmy pod uwagę, że tutaj jeden kwartał trwa ponad rok realny. Czy dostanie materiał teorii na wykucie się i termin na zdanie egzaminu? Czy jest także praktyczna/sprawnościowa część egzaminu? Jeżeli tak, jakby wyglądała?
- Czy musiałby nosić mundur "brygadzisty na szkoleniu” i uczęszczać na nie, aby przystąpić do egzaminów?
- Jeżeli uda się zostać Brygadzistą, ile czasu musiałoby minąć, aby mógł zapisać się na szkolenie aurorskie? Tutaj pytam informacyjnie, przyszłościowo, aby wiedzieć ile czasu musiałby czekać. Czy jest możliwość ruszyć z tym od razu jak zda na Brygadzistę?
Odpowiedzi na pytania mają mi pomóc w późniejszych rozgrywkach, aby wiedzieć w jakim kierunku iść zawodowo w jego przypadku, jeżeli dostanie zatrudnienie. Temat poruszany był w kontakcie, otrzymując odpowiedzi: klik i klik i klik
Czy konieczne byłoby jednak rozegrać rekrutację z kimś (nawet z bardem)?
Czy po prostu dostanę pewne wytyczne, aby móc to uwzględnić samodzielnie w pełnej sesji?
Czy z kimś muszę rozegrać egzaminy?