• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
« Wstecz 1 2
Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina

Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina
Olbrzymka
Draco dormiens nunquam titillandus.
krew
genetyka
zawód
Patrzysz i zastanawiasz się, czy masz do czynienia z olbrzymem, który zgubił się w Londynie. Barczysta, wysoka na blisko dwa metry, o twardych rysach twarzy. Dopiero później, jak już przyzwyczaisz się do jej wyglądu, zauważasz pewne drobnostki. Kartoflany nos zdobi poprzeczna blizna, przebiegająca na jego grzbiecie. Miodowe oczy spoglądają na świat ze spokojem, który ociepla serce i daje odetchnąć. Włosy ciemnobrązowe, prawie wpadające w czerń, skręcają się i falują, jeżeli ich właścicielka wypuści je z niedbałego warkocza. Olbrzymka zdaje się mocno stąpać po ziemi, ale znać w tym kroku delikatność.

Regina Rowle
12.01.2023, 01:21  ✶  

Ani oczy Reginy nie były ciemne, ani jej dłonie gładkie. Miodowe tęczówki bystro i z ciekawością patrzyły na paplającego Castiela. Dłonie natomiast, z kilkoma odciskami, bliznami i nieco wyschnięte, zostały zaczepione o pasek skórzanej torby, którą Olbrzymka miała przy sobie.

— Zaklęcie ochronne domu? W takim razie byłeś niezapowiedzianym gościem albo… — zawiesiła głos, bo nazywanie złodzieja złodziejem mogło nie być specjalnie mądre. — Mam wodę. Najbliższa mieścina jest ze dwie mile stąd, więc musiałbyś trochę przejść.
Po tych słowach sięgnęła do torby i wygrzebała stamtąd metalową manierkę. Woda z miętą i cytryną to coś, co zawsze miała przy sobie tak jak imbirowe landrynki.

— Co do jeziora czy czegoś takiego, to bliżej znajduje się strumyk, ale kawałek nas czeka. Dasz radę do niego dojść?

Nie pytała o to, czemu ma wzbudzić zainteresowanie ojca, ani o to, jakie nazwisko nosi, że tak jest związany z wodą. Regina była ciekawska, rzadko kiedy przejmowała się tym, czy jej pytania kogoś urażą, ale w przypadku Castiela wolała się pilnować. Może nie wyglądał jak rasowy złodziej czy jak ktoś, kto nie przepada za prawem, ale gdyby tak było, to chyba lepiej by wiedzieli o sobie jak najmniej.

— To jak, najpierw źródło czy wolisz się przejść do mieściny i zobaczyć, czy nie mają świstoklika do Londynu lub kominka połączonego z siecią Fiuu?

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Castiel Flint (1885), Regina Rowle (1174)

Wiadomości w tym wątku
Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Castiel Flint - 28.12.2022, 23:05
RE: Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Regina Rowle - 04.01.2023, 14:39
RE: Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Castiel Flint - 05.01.2023, 19:47
RE: Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Regina Rowle - 07.01.2023, 23:32
RE: Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Castiel Flint - 08.01.2023, 17:26
RE: Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Regina Rowle - 09.01.2023, 00:39
RE: Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Castiel Flint - 10.01.2023, 20:59
RE: Marzec(?) 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Regina Rowle - 12.01.2023, 01:21
RE: Marzec 1972, "Zabierz je ode mnie!!" | Castiel & Regina - przez Castiel Flint - 14.01.2023, 14:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa