• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata...

[16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata...
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
13.08.2024, 11:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2024, 22:37 przez Anthony Shafiq.)  
Aury i nici bywały kapryśne, bywały chwiejne, jeśli osoba, której życiową postawę i uczucia reprezentowały nie wiedziała kim jest dla samej siebie i dla innych. Anthony niebywale rzadko pozwalał podejrzeć otaczający go świat kolorów, ale widok ich - zgodnie z intencją oklumenty odpuszczającego swoje ochronne bariery - mógł koić stałością. Jak mógłby zacząć być kim innym? Jak mógłby czuć co innego względem swojego przyjaciela, skoro ten potrzebował pomocy?

– Hrabia Fenalik? – Ściągnął brwi w zaskoczeniu, nie spuszczając stalowych tęczówek z Jonathana, zupełnie jakby chciał ominąć słowa, które musiały między nimi paść, jakby chciał przeniknąć do zastraszonego umysłu i sczytać wszystko od razu, poznać wszystkie odpowiedzi jak najprędzej. Wciąż pozostawał w szoku co do płci jego dawnego kochanka, a teraz informacja o tym, że mógłby to być ekscentryczny wampir, z którym niejeden kieliszek wina wypił podczas służby we Francji... Z którym się widział kilka miesięcy temu, kiedy odwiedzał swoją winnicę...

– To znaczy... tak na niego mówiliśmy w ambasadzie, chodzi Ci... chodzi Ci o Jeana Baptiste'a? Tak? – To było trudne do uwierzenia pod tym względem, że Anthony zapamiętał go jako przyjemne ubarwienie bankietów, nie zaś predatora grożącego najbliższym. Grożącego Jonathanowi. Nie zamierzał jednak kwestionować opinii i strachu Selwyna, nabijać się z niego, sugerować, że źle zrozumiał. Znał go od lat, pracował z nim, śmiał się i płakał. Rozumiał, że jeśli w jego ocenie wampirzy hrabia jest zagrożeniem... to tak właśnie jest. Cały czas jednak pozostawał w szoku na te rewelacje.

– A wiesz...– powiedział nagle głucho, uciekając wzrokiem za swojego zastępcę, ku patrzącym na nich witrażowym syrenom. – Bywały takie przyjęcia, zwłaszcza bale maskowe, gdzie mylono nas ze sobą. Rochefoucauld był świetny w imitowaniu brytyjskiego akcentu. – Nagle wspomniana wcześniej niedoszła randka, wspomniane odkrywanie shafiqowego "typu" zdały się zderzać ze sobą w oczywistej konkluzji.

Anthony westchnął i przysiadł na profilowanym schodku, tuż przy wyjściu z basenu. Ujął swoją twarz w dłonie, chłonąć relaksacyjne olejki, którym potraktowali kąpiel dedykowanom zwierzeniom. Nie takich zwierzeń się spodziewał, choć gdzieś mimo natłoku tych wszystkich rewelacji zdawał sobie sprawę, że to dalej się nie wyklucza.
– ...a wystarczyłoby, żebyś nie zignorował mojej walentynki w 47 – wyrzucił z siebie w oparach absurdu, skoro już tak ochoczo przyznawali się do różnych sekretów ciążących na sercu.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Anthony Shafiq (4471), Jonathan Selwyn (3479)

Wiadomości w tym wątku
[16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 24.07.2024, 13:25
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Jonathan Selwyn - 24.07.2024, 19:24
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 25.07.2024, 12:38
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Jonathan Selwyn - 29.07.2024, 20:37
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 02.08.2024, 11:18
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Jonathan Selwyn - 03.08.2024, 19:47
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 04.08.2024, 16:55
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Jonathan Selwyn - 07.08.2024, 04:14
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 07.08.2024, 18:45
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Jonathan Selwyn - 07.08.2024, 20:45
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 07.08.2024, 22:11
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 13.08.2024, 11:31
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Jonathan Selwyn - 08.08.2024, 03:25
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Jonathan Selwyn - 13.08.2024, 20:10
RE: [16.08 Jonathan & Anthony] Za taka rozmową tęskniłem lata... - przez Anthony Shafiq - 13.08.2024, 23:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa