14.08.2024, 12:41 ✶
Chyba będzie trzeba przeprowadzić negocjacje umowy o pracę...
Z grzeczności proponuję postawić się w mojej sytuacji jako gracz, posiadający postać z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, chcielibyście tyle czasu rozgrywać szkolenie i czekać aż nasza postać dostanie wymarzoną pracę na fabule, aby móc zawodowo się rozwinąć? Nie mając gwarancji, czy forum przetrwa tyle czasu? Bo ja nie.
Proponuję:
Aby Richard został aurorem, realnie mogłoby to mieć miejsce w 2033-2034 roku. xD
Czyli nigdy nim nie zostanie, przy takim systemie. A to zniechęca mnie do podejmowania w ogóle pracy w tym zawodzie. Podejrzewam, że innych także może zniechęcić do fabularnego podejmowania się pracy w Departamencie Przestrzegania Prawa. Rozsądnie jest tworzenie postaci od razu pracującej zawodowo jako Brygadzista czy Auror.
Eutierria napisał(a):Biorąc pod uwagę faktyczny, fabularny postęp czasowy, że 1 kwartał na fabule, trwa realnie 1-1,5 roku. To czy ja mam rozumieć, że szkolenie Richarda potrwa realnie 4-5 lat i zakończę w 2028-2029 roku?Richard Mulciber napisał(a):Podobno może mieć przyspieszone szkolenie/kursy na rok-dwa. W takim przypadku jak to by się przekładało na fabułę, w kwartałach, miesiącach fabularnych?Jeden rok składa się z czterech kwartałów.
Z grzeczności proponuję postawić się w mojej sytuacji jako gracz, posiadający postać z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, chcielibyście tyle czasu rozgrywać szkolenie i czekać aż nasza postać dostanie wymarzoną pracę na fabule, aby móc zawodowo się rozwinąć? Nie mając gwarancji, czy forum przetrwa tyle czasu? Bo ja nie.
Proponuję:
- Richard złoży papiery w ostatnich dniach lipca (w jednym z terminów 26-28 lub 31) i może zostać przeprowadzona z nim wstępna rozmowa
- w kontekście tych ważniejszych pytań, powodem powrotu do kraju jest chęć rozwijania się zawodowo w rodzinnym kraju, nie odpowiada za czynności swojej rodziny, które miały miejsce w 1963r., znajomość prawa Brytyjskiego posiada, ale chętnie się dokształci i przystąpi do egzaminów
- w pierwszym tygodniu sierpnia, może dostać informacje o przyjęciu na szkolenie i przygotowania do egzaminów
- u końca sierpnia albo i na początku września, może przystąpić do egzaminów
- jeżeli zda egzaminy, w kwartale jesiennym może pracować jako Brygadzista
Eutierria napisał(a):Jak wyżej. 1 kwartał fabularny trwa 1-1,5 roku realnego.Richard Mulciber napisał(a):Jeżeli uda się zostać Brygadzistą, ile czasu musiałoby minąć, aby mógł zapisać się na szkolenie aurorskie? Tutaj pytam informacyjnie, przyszłościowo, aby wiedzieć ile czasu musiałby czekać. Czy jest możliwość ruszyć z tym od razu jak zda na Brygadzistę?Dwa lata, jest to opisane tutaj.
Aby Richard został aurorem, realnie mogłoby to mieć miejsce w 2033-2034 roku. xD
Czyli nigdy nim nie zostanie, przy takim systemie. A to zniechęca mnie do podejmowania w ogóle pracy w tym zawodzie. Podejrzewam, że innych także może zniechęcić do fabularnego podejmowania się pracy w Departamencie Przestrzegania Prawa. Rozsądnie jest tworzenie postaci od razu pracującej zawodowo jako Brygadzista czy Auror.