18.08.2024, 15:19 ✶
Scena
Wszystko ma swój koniec i ten koniec spotyka również tegoroczne Lammas. Nie jest to jednak koniec ostateczny, lecz wstęp do niego - oto na scenę wychodzi niesamowita Eloise odziana w zwiewne, czarodziejskie szaty. Tłum fanek zaczyna piszczeć na wzór mugolskich hipisek, Pokątną zalewają pierwsze dźwięki granych przez kapelę melodii, a wokalistka rozpoczyna pierwszy wykon.
W tym tłumie, w tym wielkim skupisku ludzi zebranych pod sceną już po pierwszych sekundach rodzi się taka myśl, że jednak warto było się tutaj znaleźć. Na przekór wszystkiemu, warto było tu przyjść i posłuchać, w jaki sposób ta dziewczyna zdobyła swoją popularność - jej głos był tak intensywny i piękny jak bukiet wilgotnego, świeżo zebranego bzu i jaśminu, jednocześnie tak doskonały, jakby wyciąganie tak karkołomnych dźwięków nie stanowiło żadnego wyzwania - ot, bawiła się nim tak, jakby równe to było poziomem skomplikowania oddechowi. Gorące lato i zamieszki nie sprzyjały takim wypadom. Strach niejednokrotnie próbował zadeptać nadzieję kiełkującą w sercach, ale na ratunek jak zawsze przychodziła jedna, bardzo prosta rzecz - bycie człowiekiem. Skocz w czasie w dowolne miejsce, a tam znajdziesz ludzi chętnych do zabawy, doceniających radość i piękno. Wielu z nich zebrało się tu dziś i mogli teraz odetchnąć, myśląc jedno - warto było żyć.
Kiedy nad Pokątną zrobiło się ciemno, wiatr przegonił gęste chmury, odkrywając słabo widoczny, ale jednak odznaczający się na niebie księżyc.
Jest to ostatni przewidziany post mistrza gry na tym wydarzeniu. Dołączę do rozgrywki, jeżeli zostanę o to poproszona (należy do mnie napisać prywatnie lub w swoim dziale konsultacji) lub zauważę jakiś chaos, ale oto ostatnia scena, w jakiej mogą pisać wasze postacie - Eloise śpiewa swoje hity, ludzie podskakują, bujają się i tańczą, tłum gęstnieje i można się w nim ukryć, ale to nie jest ten duszący tłum - możecie wciąż bawić się pomiędzy straganami i zaliczać zadania.
Wątek zamknę wraz z rozliczeniem lata. Gdyby ktoś miał się spóźnić i bardzo chciał wylosować przedmiot, to najlepiej będzie odezwać się do mnie wcześniej. Zwracam też uwagę na to, że niektóre postacie odeszły od swoich straganów i pozostawiły tam postacie niezależne. Jeżeli czekacie na czyjąś interakcję, zapytajcie się, czy ta osoba prowadzi jeszcze stoisko.
Dziękuję wszystkim za udział i mam nadzieję, że było git.
Wątek zamknę wraz z rozliczeniem lata. Gdyby ktoś miał się spóźnić i bardzo chciał wylosować przedmiot, to najlepiej będzie odezwać się do mnie wcześniej. Zwracam też uwagę na to, że niektóre postacie odeszły od swoich straganów i pozostawiły tam postacie niezależne. Jeżeli czekacie na czyjąś interakcję, zapytajcie się, czy ta osoba prowadzi jeszcze stoisko.
Dziękuję wszystkim za udział i mam nadzieję, że było git.